Home Cultural Nava școală „Mircea” se îndreaptă spre Spania. Vezi în ce porturi va acosta
Nava școală „Mircea” se îndreaptă spre Spania. Vezi în ce porturi va acosta

Nava școală „Mircea” se îndreaptă spre Spania. Vezi în ce porturi va acosta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Nava școală „Mircea” va efectua, timp de patru luni, marşul anual de instruire practică, ce cuprinde peste 9.800 de mile marine, cu escale în 11 porturi din 9 ţări, printre care și  Spania.

Itinerariul de marş cuprinde acostări în porturile Ajaccio (Franţa), Vigo (Spania),  Den Helder (Olanda), Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda), Turku (Finlanda), Gdynia (Polonia), Wilhelmshaven (Germania), Lisabona (Portugalia), Palma de Mallorca (Spania) şi Chania (Grecia).

În premieră, Forţele Navale Române şi Marina Militară  a Germaniei vor coopera şi în domeniul instruirii ofiţerilor.

La bordul navei, vor fi ambarcaţi şi 110 cadeţi şi 13 instructori germani, în două serii a câte 55 de cadeţi.

Echipajul va efectua vizite oficiale la Academiile Navale din Olanda, Germania, Polonia, Portugalia şi Spania.

Pe timpul escalelor, velierul va participa la două evenimente nautice de prestigiu, primul în portul Den Helder din Olanda, cu participarea la Zilele Forţelor Navale Olandeze – „Sail Den Helder 2017”, iar cel de-al doilea, „The Tall Ships Races 2017” – competiţie nautică ce se va desfăşura între porturile Halmstadt (Suedia), Kotka (Finlanda) şi Turku (Finlanda), cu ocazia celebrării a 100 de ani de independenţă a Finlandei.

Nava școală „Mircea” este un velier clasa A tip bark, cu trei arbori, înaltă de 44 de metri, cu 23 de vele ce însumează o suprafaţă totală de 1.750 metri pătraţi. Aceasta a fost construită în perioada 1938-1939 la Şantierul Naval „Blohm & Voss” din Hamburg, Germania.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII