Home Cultural Pedro Almodóvar amână promovarea filmului «Julieta» din cauza scandalului „Panama Papers”
Pedro Almodóvar amână promovarea filmului «Julieta» din cauza scandalului „Panama Papers”

Pedro Almodóvar amână promovarea filmului «Julieta» din cauza scandalului „Panama Papers”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Pedro Almodóvar a sistat proiecţiile, conferinţele de presă şi interviurile sale, precum şi alte activităţi promoţionale referitoare la cel mai recent film al său, ‘Julieta’, programat să fie lansat în Spania, vineri 8 aprilie, din cauza scandalului provocat de Dosarele Panama, scrie The Hollywood Reporter.

Pedro Almodovar

Regizorul spaniol a amânat şi toate interviurile, dar distribuţia filmului va fi disponibilă în această săptămână pentru interviuri.

Pedro şi fratele său Agustin Almodóvar apar pe lista dezvăluirilor fără precedent a celor 11.5 milioane de pagini din baza de date a firmei de avocatură offshore, Mossack Fonseca.

Dosarele arătă faptul că Almodóvar a fost proprietarul unei companii offshore între 1991-1994, condusă de Mossack Fonseca. Datele coincid cu primul succes al regizorului, “Tie Me Up, Tie Me Down” – care a obţinut 3.1 milioane de euro în 1990 – şi cel din 1991, “High Heels”, cu câştiguri obţinute în valoare de 5.2 milioane de euro.

Într-o declaraţie de luni, 4 aprilie,  Agustin Almodóvar şi-a asumat responsabilitatea pentru compania offshore, acesta fiind partener de afaceri în compania de producţie.

“De la primele momente ale fondării El Deseo, Pedro şi cu mine ne-am împărţit responsabilităţile într-un mod foarte clar. Eu am preluat controlul a tot ceea ce era legat de managementul de afaceri şi el s-a dedicat tuturor aspectelor de creaţie.”, a declarat producătorul. „Regret profund prejudiciul pe care l-a suferit fratele meu în privinţa imaginii sale publice, cauzate exclusiv de lipsa mea de experienţă în primii ani ai afacerilor noaste de familie.”

Aceasta nu este prima amânare suferită de filmul Julieta. Almodóvar a schimbat numele lungmetrajului în noiembrie, de la “Silencio” la “Julieta” pentru a evita confuzia cu pelicula lui Martin Scorsese “Silence”.

Emma Suarez şi Ariadna Ugarte joacă în noua peliculă a regizorului iconoclast, care este o revenire la cinema-ul cu protagoniste feminine.
Pedro Almodóvar este cunoscut pentru comediile şi dramele sale care au ca temă centrală viaţa şi relaţiile de familie şi a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film străin în 1999, cu «Totul despre mama mea/ Todo Sobre Mi Madre», dar şi Oscarul pentru cel mai bun scenariu, în 2002, cu «Vorbeşte cu ea/ Hable con ella».

Cu peste 20 de lungmetraje la activ, Pedro Almodóvar a construit cea mai admirată filmografie din cinematografia spaniolă după Luis Buñuel şi a lansat o întreagă generaţie de actori iberici – Antonio Banderas, Carmen Maura, Victoria Abril şi Penelope Cruz.

Printre celelalte pelicule notabile ale sale se numără filme precum «Tocuri înalte» (1991), «Sânge fierbinte» (1997), «Proasta creştere» (2004), «Îmbrăţişări frânte» (2009), «Pielea în care trăiesc» (2011). Cel mai recent film regizat de Pedro Almodóvar se intitulează «Amanţii pasageri» şi a fost lansat în 2013.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII