Home Cultural Proiecție de film românesc la Madrid
Proiecție de film românesc la Madrid

Proiecție de film românesc la Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Cinemateca „Matadero” din Madrid va proiecta, joi, 26 februarie, filmul românesc „Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii (Como celebré el fin del mundo) de la orele 18.00, în Plaza de Legazpi, numărul 8.Sfarsitul_lumii

Filmul a fost realizat de regizorul Cătălin Mitulescu, în 2006, și a fost produs de către Strada Film, în coproducție cu Les Films Pelléas (Franța). A fost turnat în București și în suburbia Voluntari (cu excepția câtorva secvențe, filmate la Eșelnița și în apropierea cazanelor Dunării), în vara și toamna anului 2005.

Lungmetrajul prezintă destinul unei mici comunități din preajma Bucureștilor, în pragul Revoluției din 1989, concentrându-se mai ales pe schimbările la care iau parte doi frați, Lalalilu (Timotei Duma) și Eva Matei (Dorotheea Petre).

În 2006, la Festivalului de Film de la Cannes actrița din roul principal, Dorotheea Petre, primește premiul pentru cea mai bună actriță, la secțiunea Un certain regard.

În 2007, la Festivalul de Film Românesc „Premiile Gopo”, filmul primește patru distincții – Cel mai bun montaj, Cea mai bună muzică originală, Cea mai bună scenografie și Cele mai bune costume.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII