Home COMUNITATE Reacțiile românilor, după ce INFOROES l-a demascat pe spaniolul rasist: „Ești o rușine! Un analfabet și un incult bolnav!”
Reacțiile românilor, după ce INFOROES l-a demascat pe spaniolul rasist: „Ești o rușine! Un analfabet și un incult bolnav!”

Reacțiile românilor, după ce INFOROES l-a demascat pe spaniolul rasist: „Ești o rușine! Un analfabet și un incult bolnav!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

După ce publicația de limba română din Spania, INFOROES, a publicat un articol despre un spaniol din Barcelona care tună și fulgeră împotriva românilor pe pagina sa de Facebook mai mulți cititori au ținut să-i trimită un mesaj. Cel care își spune pe Facebook Juan Jose Lopez Calvo folosește cuvinte și imagini rasiste și xenofobe la adresa românilor.

Profilul de Facebook al individului a dispărut între timp de pe rețeaua de socializare, însă Grupul „Rumanadas” a rămas activ, iar mai mulți români au ținut să transmită acolo o serie de mesaje lui Juan Jose Lopez Calvo.

„Dragă Domnule Juan Jose Lopez Calvo, vreau să te anunț că te-am denunțat pentru xenofobie, injurii și rasism și îți cer ca înainte să ne judeci STUDIAZĂ UN PIC ISTORIA ROMÂNIEI, îți spun că este o mândrie să fii româncă și nu sunt nici c….., nici hoață sau o incultă. Nu accept să fie călcată în picioare Istoria României și îți spun că hoții, c ….. și țiganii nu au nimic de a face cu aceasta (Istoria României – n.red). Dacă nu știi nimic despre România, nu e o rușine, poți căuta pe Google. Sunt sigură că după ce conaționalii dumneavoastră au văzut mizeriile pe care le-ați publicat s-au simțit lezați, și sigur toți au gândit ca și mine: EȘTI O RUȘINE PENTRU SPANIA!UN ANALFABET ȘI UN INCULT, BOLNAV!”, i-a scris lui Calvo o româncă din Vatra Dornei.

„Vorbești despre Hitler și Stalin, dar se pare că ai uitat ce a făcut iubitul tău Franco, sau vrei să-ți amintesc de ceea ce a făcut Inchiziția, produs spaniol? Mii de persoane au murit arse pe rug, femeile erau violate, iar în numele credinței ați jefuit un continent întreg, de asta de ce nu pomenești? Româncele alea despre care spui tu că sunt c….. prin Spania și Italia, au grijă de părinții voștri, îi șterg la fund pentru că voi sunteți prea domni ca s-o faceți. Cine naiba vă culege fructele, cine naiba v-a construit locuințele de care sunteți atât de mândri? Românii sunt hoți? Or fi, dar nu toți, ca să știi că nu există pădure fără uscături dar de iubițiii tăi spanioli ce-mi poți spune? În Spania nu aveți c…., hoți și inculți?”, a scris pe pagina de Facebook, miercuri,16 noiembrie, a lui Calvo (acum blocată – n.red) un român din Castellon.

Alți români i-au cerut lui Calvo să înceteze sau să-și facă un selfie și să-l publice dacă are curaj.

Un alt român mai glumeț a găsit și o explicație pentru supărarea lui Calvo: „Lu* ăsta sigur i-a fugit nevasta cu vreun român, și acum o face pe deșteptul pe Facebook, dă lecții de istorie! Că la ce față are, nu stă nici una cu el. Sper ca autoritățiile să nu închidă ochii”.

Unii au găsit similitudini cu celebrul scandal în care un „așa-zis” artist spaniol a făcut un videoclip muzical unde românii erau denigrați.

„Chelule (calvo se traduce chel – n.red) vezi că și Torbe a făcut cam acelaș lucru ca și tine, ai văzut unde e acum? Să sperăm că or să te trimită și pe tine la răcoare, că prea te-ai încins împotriva românilor”, l-a atenționat pe Calvo un român din Sevilia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII