Home COMUNITATE Inedit în Spania. Prima nuntă româno-spaniolă celebrată atât în rit catolic, cât și ortodox
Inedit în Spania. Prima nuntă româno-spaniolă celebrată atât în rit catolic, cât și ortodox

Inedit în Spania. Prima nuntă româno-spaniolă celebrată atât în rit catolic, cât și ortodox

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Nunta românului Alexandru și a spaniolei Jessica, ce a avut loc sâmbătă, 14 octombrie, este prima ceremonie de acest tip din Spania celebrată atât în rit catolic, cât și în rit ortodox, la biserica din Parohia San Valero y San Vicente Mártir, din localitatea Russafa, Valencia.

Cei doi tineri au reușit ca cel mai frumos moment din viață să fie oficiat atât de un preot catolic, cât și de unul ortodox.

„Fiecare dintre voi doi vine dintr-un loc distinct, dar când veți ieși de aici veți fi doar un singur spirit”, au spus cei doi preoți, unul român și celălalt spaniol, atât în limba maternă a tinerei, cât și a lui Alexandru.

Coroanele folosite la ceremoniile ortodoxe contrastau cu micuța biserică de rit catolic.

Mirii au povestit la sfârșitul ceremoniei: „Niciodată nu am discutat de partea religioasă a nunții, amândoi ne doream să facem acest pas. Ne-am gândit că dacă Biserica permite ca două persoane de religii diferite să se căsătorească, nu vedem ce problemă ar fi în a celebra uniunea noastră atât în religia unuia, cât și a celuilalt”.

Ineditul acestei ceremonii este faptul că până acum cuplurile trebuia să aleagă doar o religie pentru căsătorie. Această nuntă nu a unit doar doi oameni, ci și două rituri creștine.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII