Home Cultural Regizor român, omagiat la Festivalul de Film de la Valladolid
Regizor român, omagiat la Festivalul de Film de la Valladolid

Regizor român, omagiat la Festivalul de Film de la Valladolid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Regizorul român Cristian Mungiu va fi omagiat la Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid, care se desfăşoară până pe 31 octombrie, în cadrul evenimentului urmând să fie prezentat filmul «Occident».

reteaua afis

Institutul Cultural Român de la Madrid colaborează cu Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid (SEMINCI, ediţia 60), ce se desfăşoară în perioada 24-31 octombrie, pentru difuzarea filmului «Occident», realizat de Cristian Mungiu, în cadrul secţiunii «Inéditos. Talentos del siglo XXI», potrivit Mediafax.

În această secţiune au fost selectate zece pelicule de debut, care nu au fost distribuite comercial în Spania, ale unora dintre cei mai apreciaţi regizori la nivel internaţional.

Pe lângă filmul lui Cristian Mungiu, vor mai fi prezentate creaţii ale altor nouă regizori, printre care îi amintim pe Paolo Sorrentino (Italia), Thomas Vinterberg (Danemarca) şi Asghar Farhadi (Iran).

Totodată, la ediţia din acest an, organizatorii au selecţionat două pelicule româneşti în secţiuni competitive.

Filmul «De ce eu?» (2015), realizat de Tudor Giurgiu, concurează în competiţia oficială pentru premiul Espiga de Oro. Regizorul a mai obţinut, în anul 2012, premiul pentru cel mai bun lungmetraj în secţiunea Punto de Encuentro, pentru pelicula «Despre oameni şi melci». În secţiunea Tiempo de Historia, regizorul Claudiu Mitcu concurează anul acesta cu mediumetrajul documentar «Reţeaua» (2015).

Festivalul Internaţional de Film de la Valladolid include, pe lângă competiţia oficială la care sunt selectate lungmetraje de ficţiune, alte 10 secţiuni şi cicluri paralele dedicate operelor de debut, documentarelor internaţionale şi spaniole, lungmetrajelor şi scurtmetrajelor realizate de regizori originari din Castilla y Léon.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII