Home EDITORIAL Revoluție la Ministerul Diasporei, deși acolo pare ”Tăt normal”
Revoluție la Ministerul Diasporei, deși acolo pare ”Tăt normal”

Revoluție la Ministerul Diasporei, deși acolo pare ”Tăt normal”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ziua românilor de pretutindeni, ziua iei, cursuri de limba română și întâlniri cu asociațiile. În aceste ore Mihai Tudose, premierul desemnat de Klaus Iohannis, la propunerea lui Dragnea, își face echipa. Umblă zvonul că mai mulți miniștri care și-au dat demisia și apoi, în mod tembel, și-au retras-o, într-o joacă de-a guvernarea, vor rămâne în continuare în scaune. Citesc în presa română că numele celor care mai stau o dată ar fi fost pronunțate de Gabriela Firea, această Angela Merkel din Voluntari, într-un Laudatio prilejuit de un an de mandat în fruntea Primăriei Bucureștiului. Printre miniștrii indicați ca merituoși o găsim și pe Andreea Păstârnac, de la ministerul Românilor de Pretutindeni.

Raționamentul e simplu. Guvernul Grindeanu a fost dat jos pentru că nu a făcut nimic, după spusele evaluatorilor. Prin cădere, caracterizarea se aplică și ministerelor. La noul minister al Diasporei nu s-a întâmplat nimic. Luați știrile de anul trecut, de acum doi ani, toate sunt la fel, așa cum am scris la început: Ziua românilor de pretutindeni, ziua iei, cursuri de limba română și întâlniri cu asociațiile. Nicio schimbare în mersul de melc al MRP, fost DPRRP, fost DRP. Tăt normal, cum spune un secretar de stat de la MRP pe care nu îl cunoaște nimeni.

Exodul românilor este fenomenul cel mai grav cu care se confruntă România. Majoritatea covârșitoare a celor care au plecat, au plecat cu gândul de a face ceva bani și apoi a se întoarce acasă. Întoarcerea a fost mereu amânată, pentru că în țară nivelul de trai nu se îmbunătățește, nu există oportunități, condiții de dezvoltare a unui proiect decent de viață. În acest timp cei plecați învață mersul unor societăți dezvoltate, cu zeci de ani înaintea României. Cred că puțini sunt cei care nu se gândesc la întoarcere, indiferent cât de bine o duc acolo. Prima generație de emigranți e mereu cu gândul acasă.

Acestora ar trebui să li se adreseze ministerul Diasporei, pentru că pe ceilalți nu-i prea interesează. Care a fost până acum proiectul unui minister care ia de la bugetul de stat, de la pensionari și orfani, bani pentru proiecte în diaspora? Ii și cursuri de limba română. Ministrul demisionar, diplomat de profesie, a înțeles că nu trebuie schimbat nimic. Nici n-am simțit că ar fi fost vreo schimbare. Continuitate totală cu guvernele Cioloș, Ponta, Ungureanu, Boc, Tăriceanu, Năstase. Toți cu ii transparente și muzică la taragot. Ne fac să semănăm cu un popor de retardați.

Citește mai departe AICI!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest
tags:

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII