Home EDITORIAL Asociații românești promovate pe ochi frumoși. Ministerul Românilor de Pretutindeni, pentru unii mumă pentru alții ciumă
Asociații românești promovate pe ochi frumoși. Ministerul Românilor de Pretutindeni, pentru unii mumă pentru alții ciumă

Asociații românești promovate pe ochi frumoși. Ministerul Românilor de Pretutindeni, pentru unii mumă pentru alții ciumă

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

„Ministerul mulțumește Asociației Hispano-Română Salva pentru rolul activ de promotor al tradițiilor românești în rândul românilor din Spania, precum și pentru susținerea proiectului Ia Românească – Zestrea de acasă!”, se arată într-un comunicat al Ministerului Românilor de Pretutindeni care, conform titulaturii, ar trebui să-i reprezinte și să îi promoveze pe toți românii din diaspora, în egală măsură.

Curios este faptul că pe pagina instituției nu se pomenește nimic despre alte evenimente organizate în Spania, în aceeași zi de 24 iunie și cu aceeași ocazie: „Ziua Internațională a Iei”.

Ministrul Andreea Păstârnac a trimis chiar și o scrisoare prin care mulțumește organizatorilor de la Asociația Hispano-Română Salva, pentru „activitatea de promovare a identității culturale românești”.

După cum spuneam, în Spania în aceeași zi și cu aceeași ocazie au avut loc mai multe spectacole, care însă nu au beneficiat de fonduri de la Ministerul Românilor de Pretutindeni.

La Palacio de Cristal del Retiro din Madrid, organizația „Salvați Roșia Montană”  și grupul „Flori de Iris” a sărbătorit ia.

foto

În Nord, în orașul Vitoria Gasteiz, din Țara Bascilor, ia a strălucit la Festivalul Națiunilor cua jutorul ansamblului .

Ministerul Românilor de Pretutindeni festival

În Castellon, comunitatea românească s-a bucurat pentru al doilea an consecutiv de „Festivalul Iei”, organizat de Institutul Hispano-Român.

castellon

Sărbatoarea românească a ajuns și în mijlocul Atlanticului, în Insulele Canare, unde Asociația RumaCan a organizat un spectacol cu această ocazie.

canarias ia

Probabil că au existat multe alte spectacole care nu au ajuns până la urechile Ministerului.

Cât despre spectacolul pentru care Ministerul are atâtea cuvinte de laudă, un blogger român prezent la manifestație a scris: „admițând (deşi e discutabil) că ideea a fost una pozitivă, am constatat că implementarea şi prestația artiştilor nu s-au ridicat la nivelul intenției, spectacolul fiind unul low quality”.

Sergiu Barbu, semnatarul articolului,  susține, referindu-se la spectacol, că „vorbim despre 3 ore pierdute (din partea mea) despre 25000 de lei pierduți – sau ca să fiu în ton cu evenimentul – aruncați pe Apa Sâmbetei de Ministerul Românilor de Pretutindeni şi despre încă un fiasco pus în scenă pentru românii din diaspora”.

NOTĂ! Dacă în orașul în care locuiești a fost sărbătorită ia, te rugăm să ne trimiți o fotografie și câteva cuvinte despre locul unde s-a desfășurat manifestația pentru a putea promova manifestația așa cum se cuvine.

Credit foto:

Madrid – Daniel Done

Vitoria Gasteiz – Mihai Sabaila Petre

Castellon – Occidentul Românesc

Insulele Canare – Asociația „Rumancan”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII