Home Cultural Hai la film! Zilele Filmului Românesc la Madrid
Hai la film! Zilele Filmului Românesc la Madrid

Hai la film! Zilele Filmului Românesc la Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Cea de-a șaptea ediție a Festivalului „Zilele Filmului Românesc la Madrid”, organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în parteneriat cu Filmotec, prezintă publicului madrilen, în perioada 3- 13 noiembrie, opt lungmetraje și cinci scurt metraje, producții românești.

Madrid

Cele opt lung metraje, şapte de ficţiune şi un documentar, şi cinci scurtmetraje vor fi proiectate în sălile cinematografului „Doré” din strada Santa Isabel,numărul 3.

Dintre peliculele ce vor fi prezentate amintim: Câini (regia Bogdan Mirică), Premiul FIPRESCI la secţiunea «Un Certain Talent» a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes, Sieranevada (regia Cristi Puiu), selecţionat în Competiţia oficială a aceluiaşi festival şi Ilegitim (regia Adrian Sitaru), câştigătorul Premiului Criticilor în secţiunea Forum a Berlinalei 2016.

Festivalul va fi inaugurat pe data de 3 noiembrie în prezenţa regizorului Marian Crişan, care va prezenta noul său film, „Orizont”, o adaptare a nuvelei „Moara cu noroc” de Ioan Slavici.

„Orizont”  îl are ca protagonist pe actorul român, András Hatházi, cunoscut pentru filmul Morgen (2010).

Compozitorul Cristian Lolea va vorbi despre muzica în cinematografia românească contemporană, ilustrând prezentarea cu coloana sonoră a filmului „Orizont”.

Vineri, 4 noiembrie, Marian Crişan va prezenta prima adaptare cinematografică a nuvelei lui Slavici, realizată de Victor Iliu en 1955 ,  „La Moara cu noroc”. Acest film este considerat printre primele zece opere din filmografia românească, fiind nominalizat pentru Premiul Palme d’Or la Festivalul de la Cannes din 1957.

Astfel, spectatorul va putea descoperi în zile consecutive aceeaşi poveste, ilustrată prin două adaptări şi două maniere de interpretare diferite.

În paralel cu a şaptea ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Madrid, regizorul Marian Crişan şi compozitorul Cristian Lolea vor oferi pe data de 4 noiembrie un masterclass studenţilor de la regie, scenaristică şi sunet, din cadrul ECAM (Escuela de Cinematografía y del Audiovisual de la Comunidad de Madrid).

Programul festivalului Zilele Filmului Românesc la Madrid:

Joi, 3 noiembrie, ora 19.00, Sala 1 – „Orizont” (2015). Invitaţi: Marian Crişan, Cristian Lolea şi criticul Roberto Cueto.

Vineri, 4 noiembrie, ora 19.25, Sala 1 – „La moara cu noroc / El molino afortunado” (1957). Proiecţie şi discuţii cu publicul. Invitat Marian Crişan, regizorul filmului Orizont.

Sâmbătă, 5 noiembrie, ora 20.00, Sala 2 – Două lozuri / Two Lottery Tickets (2016), în regia lui Paul Negoescu, adaptare după „Două loturi” de Ion Luca Caragiale.

Duminică, 6 noiembrie, ora 19.45, Sala 1 – „Dincolo de calea ferată / By the Rails” (2016) în regia lui Cãtãlin Mitulescu.

Marţi, 8 noiembrie, ora 17.30, Sala 1 – Proiecţie de scurtmetraje.

Joi, 10 noiembrie, ora 20.00, Sala 2 – „Cinema, mon amour” (2015), documentar realizat de Alexandru Belc.

Vineri, 11 noiembrie, ora 19.30, Sala 1 – „Câini / Dogs” (2016), în regia lui Bogdan Mirică

Sâmbătă, 12 noiembrie, ora 21.30, Sala 1 – „Ilegitim” (2016) în regia lui Adrian Sitaru

Dumincă, 13 noiembrie, ora 17.30, Sala 1 – „Sieranevada” (2016) regizat de Cristi Puiu.

A doua proiecţie pentru toate lungmetrajele, cu excepţia filmului Sieranevada, va avea loc în luna decembrie.

Preţul biletelor

Normal: 2,50€ / proiecţie şi sala; 20,00€ abonament pentru 10 proiecţii.

Student: 2 € / proiecţie şi sala; 15,00€ abonament pentru 10 proiecţii.

Programul casei de bilete: de la 16.15 până la 15 minute după începerea ultimei proiecţii a zilei.

Vânzare anticipată: de la ora 21.00 până la închiderea casei de bilete pentru proiecţii din ziua următoare, dar nu mai mult de o treime din numărul total de locuri.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII