Home Cultural Almería: Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale a României
Almería: Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale a României

Almería: Spectacol folcloric dedicat Zilei Naționale a României

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ardeleni, bănățeni, munteni, moldoveni, într-un cuvânt români aflați departe de țară, în zona de sud-est a Spaniei,  sunt chemați să-și dea ”mână cu mână” pentru a sărbători cum se cuvine Ziua națională a României  de la 1 Decembrie.

Almeria

Invitația o face pentru al patrulea an consecutiv, Asociația Socio -Culturală ”Rumanos Almeriensis”, care organizeaza duminică 30 noiembrie de la ora 12, o amplă manifestare cultural atistică ce va avea loc pe pista deportiva «El Puerto» din localitatea Roquetas de Mar.

Programul cuprinde un spectacol folcloric susținut de Formația ”Global” și Ansamblul ”Dor călător” din Rochetas de Mar / Almeria. In acest an le vor fi alături la această sărbătoare românească de suflet și membrii Ansamblului folcloric al Asociației Alma Rumana – Suflet românesc din Valencia.

Vor mai evolua Grupul de dans Palladium ”Los Frates și Zayaman” și grupul de dans sportiv Kangoo Jumps. Designerul Maria Todică va prezenta o colecție de ii românești iar pe tot parcursul zilei, participanții vor putea aprecia exponatele de artă și tradiție populară și se vor bucura de produsele culinare românești ce vor fi oferite pentru degustare.

Intrarea este liberă, iar organizatorii vor premia persoanele care se vor prezenta îmbrăcate in costum  popular dar și fiecare nou membru al asociației.

Recent, patrimoniul Asociatiei Rumanos Almerienses a fost completat cu mai multe costume populare confecționate in România, ceea ce constituie un motiv de mare bucurie și de mandrie, fiind rezultatul unui efort colectiv al unora dintre membri ai asociatiei..

Indemnul organizatorilor a fost postat pe pagina de Facebook a Asociației si menționează ”chiar dacă suntem departe de tara obiceiul si traditia le avem in suflet asa ca haideti incă odată să ne unim și să arătăm că românul are suflet mare indiferent în ce colț al lumii se află”.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII