Home Cultural Ana Blandiana la Pamplona, Salamanca și Madrid
Ana Blandiana la Pamplona, Salamanca și Madrid

Ana Blandiana la Pamplona, Salamanca și Madrid

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Până la sfârșitul acestei săptămâni, una dintre cele mai cunoscute poete din România, pe plan internațional, Ana Blandiana, se află în Spania într-un turneu de prezentare a celui mai recent volum de poezii intitulat ”Patria mea A4”.

ana-blandianaCartea a fost publicată de Editura Pre-Textos în acest an și a fost tradusă în limba spaniolă de Viorica Pâtea și Antonio Colinas.

Pamplona a fost primul oraș care s-a bucurat de prezența scriitoarei în Spania. Marți 25 noiembrie, la Librăria Auzolan autoarea și invitații săi: scriitorul și criticul literar Roberto Valencia împreună cu traducătoarea Viorica Pâtea au delectat audiența cu poeme din prospătul volum apărut.

Joi, 27 noiembrie, de la ora 19.00, la Universitatea din Salamanca, în Aula Unamuno – Edificio Histórico (C/ Libreros, 21, Salamanca) sunt invitați toți iubitorii de poezie. Alături de autoare se vor afla și traducătorii Antonio Colinas și Viorica Pâtea și profesoara specialistă în literatură hispano-americană Francisca Noguero.

Turneul poetei Ana Blandiana, se încheie vineri 28 noiembrie al Madrid, cu evenimentul programat la ora 19.00, la Casa Encendida (C/Ronda de Valencia, 2, Madrid), organaizat în colaborare cu Edituria Pre-Texos și a Casei Encedida . Sunt invitați: traducătoarea Viorica Pâtea, Manuel Ramirez și poeții Andres Catalan, Juan Carlos Mestre, Natalia Carbajosa.

De menționat faptul că volumul ”Patria mea A4” a apărut cu sprijinul Institutului Cultural Român.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII