Home Cultural „Castelul lui Dracula” – record de vizitatori în 2014
„Castelul lui Dracula” – record de vizitatori în 2014

„Castelul lui Dracula” – record de vizitatori în 2014

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Castelul Bran, situat în regiunea Transilvania, cunoscut ca și „Castelul lui Dracula” a înregistrat în 2014 un număr record de vizitatori, 560.000 de intrări vândute, cu 8% mai multe decât în anul 2013.

Castelul-Bran

Alexandru Priscu, reprezentantul castelului Bran, a declarat pentru Mediafax că: „ 65% din numărul celor care au vizitat castelul au fost străini, ceea ce demonstrează că am căpătat o mare vizibilitate în rândul turiștilor din alte țări”

Chiar dacă autenticul Vlad Țepeș, principele Valahiei din sec. al-XV-lea, cel care l-a inspirat pe Bram Stoker în crearea personajului și mitului Dracula, nu a locuit niciodată în acest loc, castelul ocupă a treia poziție în topul celor mai vizitate locuri turistice din România.

În același top, locul întâi este deținut de Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, iar poziția a doua este ocupată de Muzeul Național al Satului, ambele fiind situate în capitala României, București.

Fortăreața a fost ridicată, în localitatea Bran, județul Brașov, de către cavalerii Oridinului Teuton, la începutul sec. XIII și apăra, în Evul Mediu, drumul comercial ce lega Valahia de Transilvania.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII