Home Cultural Cinematografia românească prezentă la Festivalul Internațional de Film din San Sebastian
Cinematografia românească prezentă la Festivalul Internațional de Film din San Sebastian

Cinematografia românească prezentă la Festivalul Internațional de Film din San Sebastian

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Filmele românești „Toto și surorile lui” (Toto y sus hermanas), de Alexandru Nanău și „Idle”, de Raia Al Souliman, vor reprezenta țara noastră ediția cu numărul 62 a Festivalului Internațional de Film din San Sebastian, la secțiunea „Nuevos Directores” și respectiv „Estudiantes de Cine”.

san sebastian fotoFestivalul se va desfășura în perioada 19- 27 septembrie, iar din juriu va face parte și actorul român Vlad Ivanov.

Cinematografia românească va fi prezentă și în retrospectiva „Eastern Promises”, unde vor rula filme din ultimii 14 ani dedicate țărilor din fostul bloc comunist.

„Moartea Domnului Lăzărescu” (2005) de Cristi Puiu, „A fost sau n-a fost? (titlu original „12:08 East of Bucharest”) din 2007, de Corneliu Porumboiu, „Nesfârșit” (titlu original „California Dreamin”) din 2007, de Cristian Nemescu, „Podul de flori”, din 2008, de Thomas Ciulei, „Morgen”(2010), de Marian Crișan și „După dealuri” (2013), de Cristian Mungiu, vor fi peliculele românești ce vor fi prezentate în secțiunea „Eastern Promises”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII