Home Cultural „Dansuri populare româneşti” de Béla Bartók, în interpretarea Filarmonicii din Galicia
„Dansuri populare româneşti” de Béla Bartók, în interpretarea  Filarmonicii din Galicia

„Dansuri populare româneşti” de Béla Bartók, în interpretarea Filarmonicii din Galicia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Pianista de origine rusă Anna Vinnitskaya, acompaniată de Filarmonica din Galicia (Real Filharmonía de Galicia) va concerta în Santiago de Compostela şi Vigo, în deschiderea spectacolelor urmând să fie prezentată lucrarea „Dansuri populare româneşti” a compozitorului transilvănean Béla Bartók (1881-1945).

bartok_belaSpectacolele vor avea loc astfel: joi, 15 ianuarie, de la ora 21.00 în Auditoriul de Galicia din localitatea Santiago de Compostela şi vineri, 16 ianuarie, de la ora 20.30, la Teatru Centrului Cultural „Abanca” din Vigo.

Orchestra va concerta sub bagheta maestrului german Christoph König, directorul Orchestrei Simfonice Oporto-Casa da Música şi al Orchestrei de Solişti Europeni din Luxemburg.

De asemenea, programul va cuprinde lucrări de Dmitri Shostakovich şi Franz Schubert.

În 1909, Bartók, împreună cu Zoltan Kodály, a început turnee în sate din Ungaria şi Romania pentru a colecta şi conserva muzica tradiţională. În aceste călătorii, care s-au prelungit până în 1913, a adunat peste 6.000 de melodii şi cântece folclorice, multe dintre ele necunoscute publicului.

Ulterior, marele compozitor a transcris cântecele şi le-a înregistrat. Pe baza acestui material, Bartók a compus în anul 1915 lucrarea simfonică “Dansuri populare româneşti”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII