Home Cultural Ziua Națională a Culturii- „Ce-ți doresc eu ție Dulce Românie” recitată de 10 copii români din diaspora
Ziua Națională a Culturii- „Ce-ți doresc eu ție Dulce Românie” recitată de 10 copii români din diaspora

Ziua Națională a Culturii- „Ce-ți doresc eu ție Dulce Românie” recitată de 10 copii români din diaspora

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Celebrarea Zilei Culturii Naționale, la data de 15 ianuarie, a fost instituită prin lege în anul 2010 și marchează, în acest an,165 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, «omul deplin al culturii române».

eminescu-ziua-culturii-nationale

La initiativa FADERE, Federația Asociațiilor de Români din Europa, mai mulți români din diaspora și-au invațat copiii poezii scrise de poetul Mihai Eminescu. Zece copii s-au filmat și au trimis federației filmulețul cu versurile poeziei: „Ce-ți doresc eu ție Dulce Românie”.

„Mihai Eminescu este poetul cel mai iubit si indragit de români. De foarte multe ori versurile sale au fost pe buzele românilor din diaspora ca leac de alinare a dorului de țara.”, a declarat Daniel Țecu președinte FADERE.
Sursa : Biroul de presa FADERE

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII