Home Cultural Filme româneşti la Festivalul Internaţional de la San Sebastian
Filme româneşti la Festivalul  Internaţional de la San Sebastian

Filme româneşti la Festivalul Internaţional de la San Sebastian

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Patru filme româneşti au fost selecţionate  pentru a participa la cea de a șaizeci și patra ediție a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian, care se desfăşoară în Ţara Bascilor în perioada 16-24 septembrie 2016.

San Sebastian

Vânătoare, un lungmetraj regizat de Alexandra Bălteanu şi având că protagoniste pe Iulia Ciochină şi Iulia Lumânare va fi prezentat în secţiunea competitivă „Nuev@s director@sˮ, destinată tinerilor regizori aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj. Filmul urmăreşte povestea a trei femei care decid să ia poziţie faţă de condiţia lor.

 

O noapte în Tokoriki, în regia Roxanei Stroe, şi având că protagonişti pe Iulia Ciochină, Cristian Bota şi Cristian Priboi, va participa la Întâlnirile Internaţionale ale Studenţilor de Film din cadrul festivalului. Scurtmetrajul se alătură altor 14 creaţii ale unor tineri regizori, în competiţia pentru cele două premii ale secţiunii: Premiul Panavision, respectiv Premiul Orona.

 

La Civil / Cu două tăişuri, o coproducţie Belgia –Mexic – România, regizată de Teodora Ana Mihai, a fost selecţionată în cadrul Forumului Coproducţiilor Europa-America Latină, dedicat stimulării colaborărilor între profesionişti şi pieţele cinematografice de pe cele două continente.

 

Sieranevada, în regia lui Cristi Puiu, va fi prezentat alături de alte 15 producţii în secţiunea „Perleˮ a Festivalului de la San Sebastian. Secţiunea include o listă selectă a celor mai premiate şi apreciate lungmetraje realizate în acest an. Pelicula regizorului român va concura pentru Premiul Publicului alături de producţii semnate de François Ozon, Ken Loach, Gianfranco Rossi, Marian Ade, Pablo Larraín şi Emil Kusturica.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII