Home ALEGERI PARLAMENTARE Germania: Mihai Rusu vrea să-i reprezinte în Parlament pe românii din diaspora
Germania: Mihai Rusu vrea să-i reprezinte în Parlament pe românii din diaspora

Germania: Mihai Rusu vrea să-i reprezinte în Parlament pe românii din diaspora

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Mihai Rusu a ajuns în Germania în 1977. Tenismen de valoare la Steaua București, a reușit să își continue cariera sportivă, devenind apoi antrenor federal al Germaniei. În 1983 a intrat ca redactor sportiv la Radio Europa Liberă. A fost mereu atent la ce se întâmplă în România și s-a implicat în politică, alături de ”dreapta”. În 2010 a înființat la München prima asociaţie politică românească în Occident sub titlul «Amiciţia PDL-München». Acum s-a înscris la selecția pentru candidații din diaspora organizată de PMP, relatează ziarulromânesc.de.

candidat

Românul a acordat un interviu în care își expune motivele pentru care a ales să facă acest pas.

Mihai Rusu, de ce vrei să candidezi pentru un post de parlamentar de diaspora şi de ce alături de PMP?

«Cred că a sosit timpul ca cineva din afara României să reprezinte diaspora în Parlament prin identificarea civică, dar şi aceea de mentalitate; faptul că am ales PMP se datorează iniţiativei dlui Eugen Tomac de a apela la oamenii noştri din afara României în vederea câştigării unui nou electorat.»

Inevitabil, PMP este identificat cu Traian Băsescu, personalitatea fostului președinte pune în umbră orice altă caracteristică a acestei grupări. Ești un soldat în armata lui Traian Băsescu?

«Mai întâi sunt un cetăţean liber cu convingeri proprii după 39 de ani de viaţă în Germania; nu sunt soldat şi nici nu am răspuns vreodată la comenzi astfel încât personalitatea preşedintelui Traian Băsescu defineşte PMP ca o entitate non-conformistă pe o scenă politică românească dominată de yesmani cu interese «mici».»CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

Sorin Cehan

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII