Home ALEGERI PARLAMENTARE ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mai multe secții de votare pentru românii din Spania
ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mai multe secții de votare pentru românii din Spania

ALEGERI PARLAMENTARE 2016. Mai multe secții de votare pentru românii din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) propune înființarea a 417 sectii de votare pentru românii din străinătate la Alegerile Parlamentare de la sfârșitul acestui an.

alegeri parlamentare

Alegerile Parlamentare vor avea loc în data de 11 decembrie 2016, iar potrivit calendarului electoral stabilit prin HG nr. 635/2016, campania electorală pentru acest scrutin se va desfășura în perioada 11 noiembrie – 10 decembrie.

Potrivit MAE, vor fi cu 111 secții de votare mai multe decât cele înființate pentru Alegerile Parlamentare din 2012 și cu 123 de secții de votare mai multe decât la Alegerile Prezidențiale din 2014.

„Dintre cele 417 secții de votare propuse, 193 secții de votare vor fi organizate pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale, 217 sectii de votare reprezintă propuneri motivate ale MAE, iar 7 secții de votare vor fi organizate la solicitarea a cel puțin 100 de cetățeni români care s-au inscris în Registrul electoral până la data de 14 septembrie 2016″, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerul Afacerilor Externe.

Pentru Spania au fost propuse 57 de secții de votare, cu 12 mai multe decât la alegerile Parlamentare din 2012 și cu 15 mai multe ca la Prezidențiale.

Cele mai multe secții de votare au fost propuse în Italia (73), Republica Moldova (35), Marea Britanie (21) , Franța (16) și Germania (15).

În Belgia și Austria vor fi organizate nouă secții de votare dintre care șase la Bruxelles și respectiv Viena.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII