Home Cultural Peste o sută de români s-au înscris la Concursul de literatură pentru românii de pretutindeni
Peste o sută de români s-au înscris la Concursul de literatură pentru românii de pretutindeni

Peste o sută de români s-au înscris la Concursul de literatură pentru românii de pretutindeni

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

În perioada 10 iulie – 10 septembrie, Asociația Culturală „Diverbium”, în parteneriat cu „Reţeaua literară” și Editura ”Karth”, a organizat cea de-a patra ediţie a Concursului Naţional de Literatură (secţiunile poezie şi proză) destinat atât românilor din afara granițelor, cât și celor din România.

Gelu Vlasin„Finaliştii vor fi desemnaţi în prima parte a lunii octombrie 2014, dar e posibil să întârziem cu publicarea numelor acestora deoarece volumul de materiale trimise este foarte mare, iar componenții juriului acordă fiecărui participant atenția cuvenită, iar asta înseamnă timp”, ne-a declarat Gelu Vlașin, coordonatorul proiectului și președintele A.S.A.R.S (Asociația Scriitorilor și Artiștilor Români din Spania).

Juriul care va desemna câștigătorii este format din scriitorii Nina Vasile, Sorin Dinco, Marin Dumitrescu, Marius Gârniță și Gelu Vlaşin.

„La fiecare secțiune (poezie și proză) vor rămâne câte șapte finaliști, din rândul cărora, la sfârșitul lunii octombrie, vor fi desemnați câștigătorii”, a mai spus Vlașin.

El a adăugat: „Premiile vor fi decernate într-o ediție festivă a evenimentului cultural-artistic «Dialoguri Interculturale Itinerante», a cărei dată de desfășurare o vom anunța din timp”.

Lucrările câștigătoare vor fi publicate la Editura Karth şi vor fi lansate la Salonul Internaţional de Carte „BOOKFEST”, din primăvara anului 2015, iar finaliştii vor beneficia de promovare preferenţială atât în „Reţeaua literară” cât şi prin intermediul site-urilor partenere.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII