Home România Suceava dedică o lună întreagă DIASPOREI: ”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor”
Suceava dedică o lună întreagă DIASPOREI: ”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor”

Suceava dedică o lună întreagă DIASPOREI: ”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Luna Diasporei va debuta pe data de 1 august și va cuprinde evenimente pe tot parcursul lunii august, a anunțat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

”Dorim să ne întâlnim cu reprezentanți ai diasporei, să discutăm problemele lor, cum am făcut și anul trecut. Vom avea mai multe întâlniri cu diaspora, precum cea de pe 6 august, la Muzeul Satului Bucovinean. Îi vom invita la toate evenimentele, cum ar fi la expoziția ”Ștefan cel Mare” din 14 august de la Muzeul de Istorie. Pe 15 august vom avea un spectacol dedicat diasporei. Tot pe 15 august avem la Moldovița Festivalul minorităților, apoi Festivalul Medieval de la Suceava din perioada 17-20 august”, a spus președintele Consiliului Județean.

Legat de Festivalul Medieval, Flutur a declarat că se dorește ”lărgirea” lui, adică să devină internațional.

”Vrem să aducem trupe din afară și să-i dăm o dimensiune internațională, pentru că devine cel mai mare festival medieval din țară. Am avut discuții cu primarul Ion Lungu și cu cei de la circulație pentru fluidizarea traficului în zona Cetății de Scaun a Sucevei în perioada Festivalului Medieval”, a mai spus Flutur pentru Monitorul de Suceava.

programul complet al lunii august, declarată la Suceava ”Luna Diasporei”:

Luna Diaspoerei la Suceava

 

Sursa:www.gazetaromaneasca.com

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII