Home România Ai mașină înmatriculată în România? Se schimbă regulile pentru asigurările RCA
Ai mașină înmatriculată în România? Se schimbă regulile pentru asigurările RCA

Ai mașină înmatriculată în România? Se schimbă regulile pentru asigurările RCA

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un șofer care va provoca două accidente în perioada de un an de valabilitate a poliței RCA va fii nevoit să plătească un tarif dublu față de cel standard pentru următoarea asigurare, potrivit proiectului de aplicare a normelor pentru noua lege RCA, relateaza A1.ro.

Noul proiect prevede creșterea poliței cu până la 100%, astfel că un șofer care va provoca două accidente pe parcursul unui an de valabilitate al poliței RCA va plăti de două ori mai mult decât prețul standard la următoarea asigurare. Pe de altă parte, șoferii care au un comportament bun în trafic vor plăti cu până la 50% mai puțin față de tariful standard dacă nu provoacă accidente.

Încă o noutate adusă de acest proiect este decontarea directă, care presupune ca daunele urmează să fie plătite de către asiguratorul RCA al șoferului păgubit.

Companiile de asigurări vor fi obligate să informeze clientul că au posibilitatea de a apela la decontarea directă, însă clientul va fi nevoit să plătească un supliment de primă. Totuși, această formă de decontare nu va fi obligatorie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII