Home România Handbaliștii suceveni „răsplătiți” pentru performanța de la Campionatul European Universitar din Spania. Primăria le-a blocat finanțarea
Handbaliștii suceveni „răsplătiți” pentru performanța de la Campionatul European Universitar din Spania. Primăria le-a blocat finanțarea

Handbaliștii suceveni „răsplătiți” pentru performanța de la Campionatul European Universitar din Spania. Primăria le-a blocat finanțarea

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Echipa Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a reuşit o performanţă deosebită, izbutind să cucerească sâmbătă, 8 iulie, Campionatul European Universitar găzduit de localitatea Malaga, din Spania. Meciul decisiv pentru titlu a fost câștigat la  limită, cu 23-22, în confruntarea cu Universitatea Duisburg-Essen (Germania).

Campioana se confruntă acum cu o mare problemă, riscă să rămână fără o parte din finanțarea alocată de la bugetul local al municipiului Suceava, cum s-a întâmplat și în a doua jumătate a anului trecut, dacă nu aduce cât mai rapid justificări pentru banii de care a beneficiat în prima jumătate a anului.

„Noi deja le-am dat jumătate din banii alocați în bugetul acestui an, am vrut să le dau bani și luna aceasta, dar nu se poate, pentru că nu au adus deconturile pentru sumele deja folosite. Pățim ca anul trecut, când rectorul Valentin Popa a venit în ședința de Consiliu Local să ne țină lecții că nu am dat banii la handbal…Îi rog să aducă justificările pentru cei 0,6 milioane de lei pe care i-au primit, să le putem da bani mai departe. Astăzi nu le-au adus și suntem într-un blocaj. Astea sunt regulile, după folosirea a 50% din suma alocată trebuie aduse justificările, pentru a putea fi făcute noi plăți”, a declarat miercuri,13 iulie, primarul Sucevei, Ion Lungu citat de Monitorulsv.ro.

Edilul a felicitat echipa pentru performanța obținută, dar, în același timp, și-a exprimat nemulțumirea de a vedea că principalul finanțator, Primăria Suceava, nu a fost menționat deloc.

„Mai mult, rectorul USV a spus că principalul finanțator al echipei este Universitatea, în condițiile în care Primăria le-a alocat 1,2 milioane de lei în acest an… Sunt banii sucevenilor și era normal să fim menționați drept principal finanțator”, a adăugat Lungu.

Campionatul European Universitar s-a desfășurat la Malaga și au participat 12 echipe: Universitatea din Porto (Portugalia), Universitatea din Split (Croaţia), Universitatea din Duisburg-Essen (Germania), Universitatea din Barcelona (Spania), Universitatea din Montpellier (Franţa), Universitatea Marmara (Turcia), Universitatea din Rzeszow (Polonia), Universitatea din Basel (Elveţia), Universitatea din Minho (Portugalia), Universitatea Goethe Frankfurt (Germania), Universitatea din Malaga (Spania) şi Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava (România).

 

FOTO: Pagina oficială de Facebook a Clubului Sportiv Universitar din Suceava

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII