Home DIASPORA NEWS 100 de români, blocaţi în aeroportul din Lisabona
100 de români, blocaţi în aeroportul din Lisabona

100 de români, blocaţi în aeroportul din Lisabona

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

100 de turişti români, care urmau să se întoarcă din Lisabona în Bucureşti, sunt blocaţi în aeroportul din capitala Portugaliei, după ce zborul companiei TAP Portugal către România a fost anulat, informează MEDIAFAX.

Aeronava TAP Portugal spre Bucureşti ar fi trebuit să decoleze de la Lisabona, joi, 7 septembrie, la ora 00.15. În primă fază, cursa a fost amânată cu o oră, dar până la urmă, ”din motive tehnice”, a fost anulată.

După anunţul făcut cu privire la anularea cursei, a fost chemată poliţia, pentru a calma turiştii nemulţumiţi şi pentru a proteja personalul aeroportului de furia oamenilor.

Un reprezentant al Ambasadei României a ajuns la aeroport. Pasagerii au aflat că ar avea un avion spre București la ora 11:00.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat că Ambasada României în Portugalia are în atenţie situaţia cetăţenilor români cărora li s-a anulat un zbor, aflaţi pe Aeroportul din Lisabona.

Conform informațiilor obținute până la acest moment, o parte dintre cetăţenii români urmează să plece cu alte curse aeriene alternative.

”Reprezentanții companiei aeriene fac demersuri pentru organizarea unui alt zbor în cursul dimineţii pentru cetăţenii români care nu au plecat cu alte curse aeriene alternative.
Echipa mobilă a misiunii diplomatice rămâne pe aeroportul din Lisabona până când toţi cetăţenii români urmează să fie îmbarcaţi spre România.

Misiunea diplomatică română monitorizează cazul şi menţine contactul neîntrerupt cu compania aeriană şi cetăţenii români, acordând asistenţa consulară necesară”, se precizează într-un comunicat MAE.

Un incident similar a avut loc la sfârşitul lunii august, când peste 100 de turişti români au fost blocaţi două zile în Lisabona, după ce compania portugheză TAP Portugal a anulat zborurile. Premierul Mihai Tudose a anunţat atunci că o va rechema pe Alina-Oana Dociu din postul de consul la Lisabona, în urma gestionării acestei situaţii.

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII