Home DIASPORA NEWS Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare
Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero a primit aviz favorabil din partea comisiilor parlamentare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Ministrul propus pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a primit luni, 29 ianuarie, aviz favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului au acordat viitorului ministru 15 voturi «pentru», 10 «împotrivă». Au existat și două abțineri.

 Natalia Intotero a fost secretar de stat în Ministerul de Externe, secretar de stat coordonator al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni în 2012 și deputat PSD.

Intotero s-a făcut remarcată mai ales după ce a scris în declarația de avere că are o mașină Lancea și când nu a reacționat atunci când i s-a spus că Suedia are președinte.

S-a înscris în PSD când avea 24 de ani, în anul 2000. Între 2004 şi 2008, Natalia Intotero a ocupat funcția de consilier județean, iar în 2009, în timpul guvernării PDL-PSD, a fost numită secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

În 2012, ajuns premier, Victor Ponta a numit-o din nou secretar de stat coordonator al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

În 2013, ziarul Adevărul îi lua un interviu în care Natalia Intotero intra în problematica românilor din străinătate. Fragmentele din interviul publicat de Adevărul arată cam care este părerea viitorului ministru al Românilor de Pretutindeni despre… românii de pretutindeni.

Fragmente din interviul publicat de Adevărul pe 4 aprilie 2013.

Dumneavoastră aveţi o situaţie materială mai fericită, dar mulți părăsesc România de nevoie.

N.I.: Indiferent cât de greu ar fi, nu este o soluţie să plecăm în străinătate. Ce se întâmplă cu ţara dacă plecăm toţi şi lăsăm o ţară pustie?

Puteţi să-i spuneţi asta unui om care nu are unde să se angajeze şi care pleacă peste hotare ca să-şi întreţină familia?

Există soluţii. Te poţi angaja să ai trei meserii, să munceşti, şi cu siguranţă rezultatele vor fi la fel din punct de vedere material.

Cum să-ţi iei două-trei joburi, când faci 12 ore muncă fizică? Să munceşti 24 din 24 de ore?

Daţi-mi exemplu de un român plecat în străinătate care munceşte acolo, câştigă un salariu, îşi plăteşte cheltuielile şi după aceea cu cât mai rămâne.

Avem prieteni din copilărie care munceau de dimineaţa până seara pe câteva sute de lei. Au fost nevoiţi să plece, şi-au lăsat copiii acasă, n-au făcut-o de plăcere.

Salar? Cât au salaru’? Haideţi să vedem cât au salaru’. Nu vreau să intru în polemică, vă spun cu tot respectul, putem număra pe degete cazurile fericite. Dumneavoastră de ce nu aţi plecat în străinătate? Pentru că aţi avut ambiţie şi voinţă. Dacă oamenii ar fi mai conştiincioşi, dacă ar avea ambiţie şi voinţă… CITEȘTE MAI DEPARTE AICI!

Sursa: Agerpres, ziarulromanesc.net

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Comment(1)

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII