Home DIASPORA NEWS Viena. Zilele teiului eminescian
Viena. Zilele teiului eminescian

Viena. Zilele teiului eminescian

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Asociația „Mihai Eminescu” din Viena în parteneriat cu Primăria municipiului Iași vor organiza în  perioada 20-21 octombrie o serie de manifestări artistice sub genericul „Zilele teiului eminescian la Viena”.

Sărbătoarea se va deschide vineri, 20 octombrie, la ora 15.00 cu prezentarea cărții „Eminescu- itinerar vienez”, semnată de Dan Dulciu, urmată de un moment muzical oferit de Mălina Ciobanu (vioară) și Ruben Dporan (keyboard) și o expoziție de pictură a maestrului Mihai Cotovan, „Pe urmele lui Eminescu”.

Activitățile vor avea loc la Cafe-restaurant „Vienne”, din strada Fleischmarkt, numărul 20, din Viena.

Sâmbătă, 21 octombrie va fi plantat în parcul Stadtpark,  din centrul  capitalei Austriei un puiet din teiul lui Eminescu din Iași.

Vlăstarul este însoţit de un certificat ADN care garantează că este urmaşul teiului-simbol, cel care este şi astăzi în Grădina Copou.

Tot sâmbătă, de la ora 18.00, la „Haus der Begegnung”, din strada Königseggasse, numărul 10, va avea loc un spectacol folcloric oferit de Ansamblul profesionist „Ciprian Porumbescu” din Suceava.

Evenimentul este sprijinit de  Ambasada României la Viena, Ambasada Republicii Moldova la Viena, Institutul Cultural Român și Consiliul Județean Suceava.

Partenerii media, Uniuniea Jurnaliștilor Români de Pretutindeni  (UJRP) și agenția de presă Diaspora Azi.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII