Home POLITIC Campanie ratată de Ministerul de Externe. Românii din Spania nu se înscriu în Registrul Electoral
Campanie ratată de Ministerul de Externe. Românii din Spania nu se înscriu în Registrul Electoral

Campanie ratată de Ministerul de Externe. Românii din Spania nu se înscriu în Registrul Electoral

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Legea votului prin corespondenţă nu atrage prea mulţi români din Spania. Autorităţile susţin că au făcut o amplă campanie de informare în diaspora, dar cu toate acestea doar puţini români s-au arătat interesați.

Spania

Cu toate că Spania a fost una din ţările în care românii au stat la cozi în 2014 ca să voteze la Alegerile Prezidențiale, acum  numărul celor înscriși în Registrul Electoral este foarte mic.

Până la sfârșitul lunii aprilie, misiunile consulare au primit doar 22 de solicitări din partea românilor rezidenți în Regatul Spaniei.

Consulatele României de la Madrid și Castellon au primit câte 10 solicitări, în timp ce Consulatele de la Barcelona și Bilbao au primit doar câte o solicitare.

La alegerile prezidenţiale din 2014 au votat 83 de mii de persoane, în Spania. Atunci, românii au stat la coadă cu orele, la cele 38 de secţii, iar procedura de vot a fost extrem de criticată.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII