Home POLITIC Gibraltarul, subiect major de dispută în negocierile pentru Brexit. Regele Spaniei face apel la dialog
Gibraltarul, subiect major de dispută în negocierile pentru Brexit. Regele Spaniei face apel la dialog

Gibraltarul, subiect major de dispută în negocierile pentru Brexit. Regele Spaniei face apel la dialog

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Regele Spaniei, Felipe al VI-lea a lansat un apel la dialog în cadrul unui discurs rostit în fața parlamentului britanic, între Regatul Unit și Spania cu privire la Gibraltar pentru a găsi un statut care să fie »acceptabil pentru toată lumea», relatează AFP și Reuters.

El a cerut de asemenea un acord privind Brexit-ul care să asigure »condiții de viață stabile» și »certitudine» pentru sutele de mii de spanioli care trăiesc în Regatul Unit și cetățenii britanici din Spania.

»Sunt sigur că această hotărâre de a depăși diferențele va fi chiar mai mare în ceea ce privește Gibraltarul și sunt încrezător că prin dialog și efortul necesar cele două guverne ale noastre vor putea să acționeze spre soluții care să fie acceptabile pentru toți cei implicați», a afirmat regele Spaniei.

Viitorul Gibraltarului, un teritoriu stâncos situată în extremitatea sudică a Spaniei, va fi un subiect major de dispută în negocierile pentru Brexit, după ce Uniunea Europeană a oferit Madridului — care revendică suveranitatea asupra enclavei — dreptul de veto asupra relațiilor viitoare dintre Gibraltar și UE.

Sursa: AGERPRES

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII