Home Eveniment Spania. José Donoso, preotul pedofil care a abuzat sexual un copil român și-a primit pedeapsa
Spania. José Donoso, preotul pedofil care a abuzat sexual un copil român și-a primit pedeapsa

Spania. José Donoso, preotul pedofil care a abuzat sexual un copil român și-a primit pedeapsa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Preotul José Donoso, cel care a abuzat sexual un copil român și doi spanioli, a fost condamnat de către Tribunalul din Badajoz la 17 ani de închisoare, după trei ani de judecată.

La începutul lunii ianuarie 2015, primarul și consilierul pe probleme sociale din localitatea Mengabril, provincia Badajoz au depus o plângere la Curtea de Instrucție numărul 1, din localitatea Don Benito, în care denunțau faptul că preotul local a abuzat sexual trei minori.

Pe 22 ianuarie 2015, José Donoso a fost chemat să dea o declarație în fața magistraților Curții de Instrucție. Parohul a negat orice fel de acuzații și, într-o declarație făcută la acea vreme cotidianului spaniol „El Pais”, el nega acuzațiile ce i se aduceau și susținea că este ținta unei răzbunări.

Prima victimă a parohului a fost un copil român care pe atunci avea 12 ani. Conform documentelor depuse la dosar, primii care au alertat autoritățile au fost profesorii de la școala unde învăța minorul.

Acesta le-a povestit dascălilor despre calvarul prin care trecea.

În timpul investigațiilor, părinții copilului au susținut că nu știau nimic despre aceste întâmplări. Doina, mama băiatului, a declarat că dacă ar fi știut de acest fapt ar fi fost prima care ar fi reclamat cazul.

Magistrații Curții de Instrucție numărul 1, din localitatea Don Benito, provincia Badajoz, au decis  în luna ianuarie 2015, ca acesta să fie judecat în libertate, iar ca măsură preventivă au emis un ordin prin care acesta nu avea voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă.

La izbucnirea scandalului în parohia Mengabril, au mai apărut două acuzații la adresa lui José Donoso. Două familii de spanioli au depus plângere la poliție, reclamând faptul că și copiii lor au fost abuzați sexual de același preot.

Imediat după ce au fost făcute publice incidentele, Episcopia Plasenciei a emis o notă de presă în care a declarat că Jose Donoso Fernandez nu va avea nicio activitate în parohie, ca măsură preventivă în timpul anchetei. Același document indică faptul că „Dieceza a deschis, de asemenea, o cercetare canonică după cum indică regulile în aceste cazuri.”

Procurorii au cerut un cumul de 47 de ani de închisoare, dar magistrații Tribunalului din Badajoz au decis ca fostul paroh să primească 15 ani pentru viol și doi ani pentru că a emis documente false pentru a justifica lipsa minorilor de la școală.

Badajoz:Preot catolic acuzat că a abuzat sexual un copil român

Acuzat că a abuzat sexual un copil român, preotul Donoso a încercat să se omoare, dar s-a răzgândit

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII