Home POLITIC Social democratul Marius Vili Sârbu iese din viața politică
Social democratul Marius Vili Sârbu iese din viața politică

Social democratul Marius Vili Sârbu iese din viața politică

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Anunțul prin care Marius Vili Sârbu, fost președinte al organizației PSD Spania și vicepreședinte PSD Diaspora, se retrage din viața politică a fost postat pe pagina de Facebook a social democratului marți, 26 august.

Contactat de Inforoes, Marius Vili Sârbu a acordat un scurt interviu în care dezvăluie motivele ce l-au determinat să părăsească scena politică.

Ce v-a determinat să luați această decizie?Marius_Vili_Sarbu

„M.V.S: În spatele fiecărei decizii, indiferent că e bună sau rea, stau motive mai mult sau mai puțin serioase. Eu consider că ieșirea mea din PSD este legată de un motiv serios: faptul că ideea de a contribui prin munca organizațiilor teritoriale din Spania în beneficiul comunității românești din Spania, a fost difícil de indeplinit spre imposibil. Când o persoană nu poate îndeplini ceea ce și-a propus, trebuie să plece. Dar dacă am aplica asta nu cred că ar mai rămâne vreun politician în picioare; din nicio parte sau stat din lumea asta.

Eu am câștigat un mandat de președinte, împreună cu echipa din PSD Spania cu trei proiecte mari: dubla cetățenie, reducerea taxelor consulare și candidați români pe listele socialiștilor spanioli. Exceptând ultimul deziderat, nu s-a reușit și nici nu cred că se va reuși nimic. Iar eu politică nu fac pentru funcție. Din contră, am abordat serios funcția de președinte a unei organizații statale, printre cele mai mari din lume, care reprezintă românii din afara granițelor țării. Avem nevoie de lideri și un de politruci.”

Veți ieși definitiv din viața politică sau continuați ca independent?

„În acest moment nu sunt afiliat în niciun partid politic românesc. Mă dedic în totalitate biroului de avocatură pe care îl conduc la Madrid.  Viața publică românească mă interesează însă, deși în acest moment un văd nicio temă serioasă în dezbatere în presa românească.

Haideți să facem un exercițiu simplu de imaginație: România este condusă de un președinte nelegitim, suspectat de colaborare cu clanurile țigănești, populația este divizată în pro și contra un știu cărei arestări, timp în care suntem cetățenii celui mai slab stat din lume în materia de administrație și infrastructură.

Avem aceeași lideri ca acum 15 ani, pe care îi rotim din prim-miniștrii în avocați ai poporului, consilieri sau secretari de stat; dar avem și același drum în fața casei astfaltat prost sau neasfaltat, aceeași administrație locală care un e capabilă să-și facă temele niciodată, contracte dubioase cu banul public, un sistem de administrație financiară care Dumnezeu știe după ce reguli funcționează și, cel mai important, o justiție care nu corespunde zilelor în care trăim.  Nu știu dacă să râd sau să plâng. Știu doar că este foarte multă treabă de făcut în România și aștept să înceapă; dar serios, nu prin 5 km de autostradă.

Așa că voi păstra spiritul critic și pe viitor. Eu cred că acum ne înecăm într-un pahar cu apă. Și pierdem ani prețioși.”

Ce se va întâmpla cu proiectele pe care le-ai inițiat?

„Eu îmi asum în totalitate eșecul proiectelor taxelor consulare și a dublei cetățenii. Dar cum toți românii din Spania considerăm oportune aceste proiecte, eu cred că PSD Spania continua cu încercarea de a fi adoptate de o formă sau alta. Sper însă că vor avea mai mult succes ca mine.

Cu siguranță organizația va fi capabilă să le ducă mai departe. Am cunoscut oameni deosebiți în PSD care merită mult, sunt pregătiți și pot obține rezultate. Conducerea acum, în baza Statutului, a fost preluată de Președintele Executiv Șerbu Cătălin care poate gestiona cu siguranță totul foarte bine. Este o persoană pregătită și cu experiență. O spun pentru că lucrăm împreună de câțiva ani.”

Cum a fost primită decizia de partid și de organizație?

„Unii cu stupefacție, îngrijorare, părere de rău, iar alții cu bucurie. Devii incomod când anumite adevăruri le spui direct. Dar prefer să fac lucrurile așa. Un politician nu poate veni cu minciuni sau false teme de dezbatere publică. Pierdem timpul. De aceea unii au spus că sunt dictator, autoritar sau că am transformat PSD în SRL. Și acum mă distrez cu ideile vehiculate prin anumite cercuri ceva vreme în urmă.

Am făcut total dezinteresat și din dorința de a sprijini cu ceva comunitatea românească.”

Ce veți face în continuare?

„Avocatură. Și să urmăresc cu mare atenție evoluția politică și social a României. Nu  evoluția scandalurilor sau a înjurăturilor.”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII