Home PREZIDENȚIALE 2014 Viorel Badea: ”Guvernul pregătește o fraudare masivă a alegerilor în Diaspora”
Viorel Badea: ”Guvernul pregătește o fraudare masivă a alegerilor în Diaspora”

Viorel Badea: ”Guvernul pregătește o fraudare masivă a alegerilor în Diaspora”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Senatorul ACL Viorel Badea a declarat, joi, 18 septembrie, într-o conferință de presă susținută la sediul Alianței Creștin-Liberale, că actualul guvern se pregătește să fraudeze masiv alegerile prezidențiale, pe de-o parte prin dirijarea alegătorilor din diaspora către consulatele generale pe care le-au organizat, iar, pe de altă parte, prin desființarea unor secții de votare din comunitățile unde trăiesc foarte mulți români.ViorelBadea

”Evident, se poate spune că a rămas același număr de secții de votare ca cel de la prezidențialele din 2009, însă adevărata acrobație electorală pe care încearcă s-o facă Guvernul Ponta constă în aceea că secțiile de votare din comunitățile unde trăiesc foarte mulți români au fost desființate și au fost înființate noi secții de votare în comunitățile care nu sunt bine reprezentate la nivel numeric”, a adăugat senatorul ACL.

Viorel Badea a prezentat mai multe exemple în acest sens: ”în Italia, în comunitatea de la Guidonia, al doilea oraș ca mărime din regiunea Lazio, în care trăiesc 20.000 de români, nu există nicio secție de votare. La Torino, unde trăiesc 40.000 de cetățeni români, din 2 secții de votare care au fost funcționale în 2009, a rămas o singură secție. În schimb, s-a suplimentat numărul secțiilor de votare la Trieste unde, în loc de o secție de votare s-au înființat două, în condițiile în care aici trăiesc doar 1.500 de români”.

”În regiunea Lazio trăiesc peste 250.000 de români, pe o suprafață de 17.400 kilometri pătrați. Pentru această comunitate de români există doar 8 secții de votare care, în general, sunt localizate în zonele unde nu există comunități importante de români. Au fost, de pildă, înființate secții de votare la Cosenza, în Italia, unde, la ultimele alegeri au votat doar 60 de români”, a mai declarat Viorel Badea.

Parlamentarul creștin-liberal a menționat că au mai fost desființate secțiile de votare de la Torrezon De Ardoz – unde trăiesc 10.000 de români și de la Girona – unde trăiesc peste 10.000 de români. La fel, în Portugalia, nu este deschisă secția de votare de la Setubal unde se află una dintre cele mai importante comunități de români. În schimb, s-a înființat o secție de votare la Vilamoura, tot în Portugalia, unde este o stațiune turistică. La Vilamoura, în luna noiembrie când au loc alegerile, nu numai că nu există turiști, dar nu există nici cetățeni români care să lucreze în zonă.

De asemenea, în Republica Moldova au fost înființate secții de votare în localități unde există o populație majoritară rusofonă, fără cetățenie română.

Potrivit lui Viorel Badea, actualul guvern a venit cu o temă falsă, pentru a amorți vigilența comunităților de români, și anume Congresul Românilor de Pretutindeni, încercând astfel să reorienteze atenția comunităților din diaspora asupra unui eveniment care nu are nici legitimitate și nici forță de reprezentare.

”Cerem actualului guvern să modifice Ordinul nr. 1839/2014 prin care a înființat aceste secții de votare. De asemenea cerem Guvernului ca organizarea secțiilor de votare din diaspora să țină cont de sugestiile care vin din partea comunităților de români. Prin toate aceste acțiuni se dorește blocarea dreptului de a vota al comunităților de români”, a concluzionat senatorul ACL.

Sursa: Departamentul de comunicare al ACL

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII