Home Eveniment Acuzat că a abuzat sexual un copil român, preotul Donoso a încercat să se omoare, dar s-a răzgândit
Acuzat că a abuzat sexual un copil român, preotul Donoso a încercat să se omoare, dar s-a răzgândit

Acuzat că a abuzat sexual un copil român, preotul Donoso a încercat să se omoare, dar s-a răzgândit

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Jose Donoso, preotul de 67 de ani acuzat luna trecută că a abuzat sexual un copil român de 12 ani, a fost internat la Spitalul de Psihiatrie din Merida, după ce a încercat să se sinucidă, miercuri 4 februarie.

prreot

Preotul a fost adus la spital după ce a sunat la ambulanță și a anunțat că a încercat să se sinucidă cu pastile.

Medicii i-au aplicat lui Donoso tratamente specifice în aceste cazuri, iar după ce l-au stabilizat, l-au trimis la secția de psihiatrie. Conform istoricului medical al preotului, acesta a mai primit asistență psihologică de specialitate, acum câțiva ani, la Clinica Lopez Ibor, din Madrid.

Scandalul a izbucnit pe 22 ianuarie, când Magistrații Curții de Instrucție numărul 1 din localitatea Don Benito, provincia Badajoz, l-au chemat pe preot să dea declarații cu privire la o plângere depusă de primăria din localitate care îl acuza de abuz sexual asupra unui minor.

Ca măsură preventivă s-a emis un ordin prin care Donoso, judecat în stare de libertate, nu are voie să se apropie la mai puțin de 100 de metri de victimă.

Citește și: Badajoz: Preot catolic acuzat că a abuzat sexual un copil român

Episcopia din Plasencia i-a ridicat preotului dreptul de a mai oficia slujbe, iar până la definitivarea anchetei poliției a fost suspendat din orice funcție bisericească.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII