Home POLITIC Alegeri legislative în Spania: Partidul Popular (PP) conduce în sondaje
Alegeri legislative în Spania: Partidul Popular (PP) conduce în sondaje

Alegeri legislative în Spania: Partidul Popular (PP) conduce în sondaje

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Partidul Popular (PP), condus de premierul în exercițiu Mariano Rajoy, este cotat în intențiile de vot cu procente cuprinse între 27,7% și 31%, conform a trei sondaje publicate duminică, 5 iunie, și prezentate de AFP.

Spania

Stânga radicală, Podemos, împreună cu aliații săi i-ar putea depăși pe socialiști la alegerile legislative anticipate de pe 26 iunie.

Sondajele arată că Partidul Socialist (PSOE) riscă să ajungă a treia forță politică, având procente între 20,2% și 21,6%, în timp ce pe locul doi ar veni cu procente cuprinse între 23,7% și 25,6% „Unidos Podemos”, alianța formată din Podemos și formațiunea Stânga Unită.

Socialiștii sunt urmați în aceste sondaje de formațiunea liberală Ciudadanos, cu pocente cuprinse între 14% și 16,6%.

La scrutinul din decembrie PP a obținut 28,7%, PSOE 22%, urmate la mică distanță de Podemos, cu 20,7%.

Cele două formațiuni tradiționale spaniole, PP și PSOE, au pierdut la acele alegeri voturi în favoarea Podemos și Ciudadanos, partide noi pe scena politică spaniolă.

De atunci, atât premierul Rajoy, cât și liderul PSOE, Pedro Sanchez, au încercat separat să formeze o coaliție, dar amândoi au eșuat din cauza configurației parlamentare foarte fragmentate.

În luna februarie, regele Felipe l-a desemnat pe Pedro Sanchez premier, dar acesta nu a reușit să obțină votul parlamentului.

Blocajul politic a persistat, iar regele a fost nevoit în final să anunțe dizolvarea parlamentului și să convoace alegerile anticipate.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII