Home LEGISLAȚIE Atenție, șoferi! Controalele video se intensifică pe șoselele din Spania
Atenție, șoferi! Controalele video se intensifică pe șoselele din Spania

Atenție, șoferi! Controalele video se intensifică pe șoselele din Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Direcția Generală de Trafic anunță o campanie prin care cele 222 de camere de luat vederi amplasate pe drumurile publice din Spania vor controla dacă șoferii folosesc centru de siguranță sau dacă cei mici au scaune speciale pentru mașină.

În cazul în care camerele vor detecta șoferi care nu poartă centura de siguranță, DGT îi va trimite proprietarului autoturismului o scrisoare prin care va fi înștiințat despre riscuri și despre faptul că o astfel de contravenție îl poate costa 200 de euro și trei puncte penalizare.

În 2015, 23% din numărul persoanelor care și-au pierdut viața într-un accident de circulație nu foloseau centura de siguranță.

Din probele realizate până în acest moment, camerele au captat doar 1% din șoferi circulând fără centură de siguranță, informează DGT.

60% din camerele de supraveghere sunt instalate pe șoselele convenționale, acolo unde se înregistrează cel mai mare număr de accidente, iar restul de 40% sunt pe drumurile publice mai aglomerate din Spania.

Tot anul trecut, patru din cei 15 copii, sub 12 ani, morți în accidentele rutiere, nu aveau niciun dispozitiv special de fixare în scaun, mai informează DGT.

Pentru a evita astfel de situații, autoritățile au introdus posibilitatea ca atunci când agentul de poliție rutieră observă un autovehicul care circulă cu minori la bord fără scaun special pentru copii, să imobilizeze imediat autoturismul.

Vă reamintim că, începând cu 1 octombrie 2015, a fost modificată legea cu privire la transportul copiilor, astfel că minorii cu o înălțime mai mică de 135 cm trebuie să călătorească într-un scaun special omologat și situat pe bancheta din spate a mașinii, cu excepția cazurilor în care:

– vehiculul nu dispune de scaune în partea din spate.

– scaunele din spate ale mașinii sunt ocupate de alți minori cu aceleași caracteristici,

– nu este posibilă instalarea pe scaunele din spate a tuturor dispozitivelor de fixare pentru copii.

În cazul în care folosiți scaunul din față al pasagerului, dispozitivul de fixare trebuie orientat înspre în spate și sistemul de airbag al mașinii trebuie dezactivat.

În ceea ce privește folosirea corectă a centurii de siguranță, DGT reamintește că aceasta este obligatorie atât pentru șofer cât și pentru ceilalți ocupanți ai autoturismului.

Direcția Generală de Trafic mai anunță că în perioada imediat următoare va suplimenta numărul camerelor instalate pe drumurile publice, la 277.

 

carte de vizita

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII