Home Cultural Burse de studiu pentru românii din afara țării. Vezi cum poți obține o bursă!
Burse de studiu pentru românii din afara țării. Vezi cum poți obține o bursă!

Burse de studiu pentru românii din afara țării. Vezi cum poți obține o bursă!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Institutul Cultural Român acordă anual trei burse de cercetare-documentare cetăţenilor de origine română care trăiesc în afara ţării, oferind sprijin financiar pentru un stagiu de două luni într-o instituţie de cultură din România.

burse de studiu

Acest tip de bursă este dedicat exclusiv perfecţionării academice, vizând studenţi din anii terminali, masteranzi şi/sau doctoranzi, pentru pregătirea lucrărilor de masterat/doctorat, se arata într-un comunicat ICR.

Selecţia este făcută de o comisie de specialişti, în baza unui dosar de candidatură, care trebuie să conţină, printre altele, recomandarea din partea coordonatorului lucrării de doctorat/masterat.

Valoarea unei burse este de 2 000 EUR/persoană. Programul de cercetare se întinde pe durata a două luni, perioadă indicată de candidați în cadrul proiectului de cercetare.

Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 8 aprilie 2016.

Documente necesare pentru înscriere (dosarul de solicitare a bursei)sunt următoarele:

– formularul de înscriere,

– CV,

– copie după actul de identitate/pașaport,

– un proiect de cercetare,

– două scrisori de recomandare (de la coordonatorul lucrării şi de la un alt profesor, de preferinţă un specialist pe tema propusă),

– copie după două dintre studiile publicate în reviste de specialitate,

-jurnale online recunoscute în domeniul de cercetare aferent,

– menționarea perioadei pentru care se solicita bursa,

– un plan desfăşurat al activităţii pe care candidatul plănuieşte să o desfăşoare în România,

– copii după documente oficiale care atestă participarea într-un program masteral/doctoral la o universitate acreditată.

Dosarul trebuie trimis prin poștă la Institutul Cultural Român, Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824 Bucureşti.

Pentru cei care doresc mai multe informații pot lua legătura cu Daniel Nica, la numărul de telefon (004) 031 423 2470, sau pot trimite un e-mail la adresa daniel.nica@icr.ro.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII