Home Eveniment Cazul de discriminare de la școala din Valencia ia proporții. Consulatul României: „Aveam cunoștință de incident”
Cazul de discriminare de la școala din Valencia ia proporții. Consulatul României: „Aveam cunoștință de incident”

Cazul de discriminare de la școala din Valencia ia proporții. Consulatul României: „Aveam cunoștință de incident”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

După ce o fetiță de origine română a fost umilită în fața clasei de către un profesor spaniol la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP din Valencia, Spania, am luat legătura atât cu misiunile diplomatice ale României de la Castellon și Madrid, cât și cu directorul unității de învățământ.

Valencia

Într-o convorbire telefonică, directorul Carmen Julian a refuzat să dea orice fel de detalii privind cazul. „Nu vorbesc cu mass media despre acest subiect”, a declarat ea.

Irina Marin, șeful secției consulare de la Madrid, a declarat cu privire la incident: „ avem cunoștință despre acest incident. Colegii mei de la Consulatul României de la Castellon au preluat cazul și au început demersurile pentru soluționarea acestuia”.

Șeful oficiului consular de la Castellon, Dragoș Viorel Radu Țigău: „Chiar în această dimineață, am trimis la Generalidad Valenciana (Instituție ce reprezintă Guvernului spaniol în Comunitatea Valenciană – n.red.) o scrisoare oficială în care le-a fost expus acest caz.”

„Nu știu ce se întâmplă, este al doilea eveniment în două săptămâni. Vă asigur că în acest moment a fost deschisă o anchetă internă. Vreau să fac apel către toți cetățenii români ca atunci când se confruntă cu astfel de cazuri să ia legătura imediat cu cea mai apropiată secție consulară. Aceste incidente nu trebuie ascunse!”

„Vă asigurăm că atât eu, cât și colegii mei din cadrul tuturor misiunilor consulare vă stăm la dispoziție și vă oferim tot sprijinul necesar în momentul în care un cetățean român se confruntă cu astfel de cazuri.”

Javier Albadalejo, profesor de educație plastică la Instituto de Educación Secundaria (IES) BENICALAP din Valencia, Spania, este acuzat că a umilit în fața clasei o elevă  de 13 ani, din România.

Mama fetei ne-a povestit că în prima zi de școală, joi 8 septembrie, la ora de educație plastică, profesorul a început să strige catalogul.

„Când a ajuns la ea, profesorul a întrebat-o de ce are două nume. Fata i-a spus că așa e în România. Enervat de răspunsul elevei, profesorul i-a spus: «Que te vayas a tu puto país a cambiarte tu nombre que eso no lo entiendo yo» («Pleacă în nenorocita ta de țară și schimbă-ți numele, că eu nu-l  înțeleg»)”, spune mama fetei.

Luni 19, septembrie, fata a avut din nou oră cu același profesor.  Din nou, bărbatul a ținut să-i „reamintească” elevei că nu-i înțelege numele .

Părinții fetei au început o serie de demersuri pentru a aduce la cunoștință, atât directorului instituției de învățământ, cât și autorităților, cele două incidente.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII