Home Eveniment Dacia va prezenta un model aniversar la ediția din 2015 a Salonului Auto de la Geneva
Dacia va prezenta un model aniversar la ediția din 2015 a Salonului Auto de la Geneva

Dacia va prezenta un model aniversar la ediția din 2015 a Salonului Auto de la Geneva

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Grupul francez Renault a anunțat că „Dacia” va prezenta, la Salonul Auto de la Geneva din martie, un model aniversar pentru a marca 10 ani de la relansarea brandului.

sigla-dacia

Prezentarea oficiala a ediței aniversare va avea loc pe 3 martie la standul Dacia de la Geneva, în cadrul unui eveniment rezervat presei. Accesul publicului la cea de a 85-a ediție a Salonului Auto de la Geneva va fi permis între 5 și 15 martie.

Pe lânga modelul aniversar Dacia, Renault va prezenta, în premieră mondială, SUV-ul Kadjar, primul model de crossover din segmentul C, un nou motor pentru modelul Zoe, precum și noua versiune Espace.

În iunie 2014, Dacia a lansat în România o ediție limitată a modelului Logan, sub numele «Logan 10 Ani», pentru a celebra 10 ani de la lansarea celui mai bine vândut model pe piața locală, scrie Mediafax.

Seria limitata Logan 10 Ani, dezvoltată pe baza nivelului de echipare Laureate, este disponibilă atat în versiunea pe benzină, cât și pe motorină, și are un preț de pornire de 9.400 euro, TVA inclus.

Dacia produce, la fabrica din Mioveni, modelele Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Renault Symbol. Modelele Sandero, Sandero Stepway, Dacia Dokker și Lodgy sunt produse în Maroc.

Vânzările Dacia au crescut cu 19% anul trecut, la 511.000 de autovehicule, principala piață fiind în continuare Franța, cu aproape 105.900 unitați, în timp ce în România livrările au avansat tot cu 19%, la 29.625 de unități, echivalentul unei cote de piață de 31,2%, potrivit companiei.

Cel mai vândut model a fost Sandero, cu 169.000 de unități, din care 80% în Europa Occidentală, iar din acesta vânzările de Sandero Stepway au o pondere de peste 50%.

Pe locul 2 ca vânzări se afla Duster, cu 160.318 unități vândute, lideri fiind pietele din România, Franța și Spania.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII