Home POLITIC Decizie fără precedent în Spania: Ce se întâmplă cu regiunea Catalonia
Decizie fără precedent în Spania: Ce se întâmplă cu regiunea Catalonia

Decizie fără precedent în Spania: Ce se întâmplă cu regiunea Catalonia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Curtea constituțională spaniolă a anunțat miercuri, 2 decembrie, că a revocat moțiunea parlamentului Cataloniei de a demara procesul de separare de restul Spaniei, transmite Reuters.

catalonia

Legislativul regiunii a votat în noiembrie o rezoluție pentru stabilirea unui plan de instituire a unei republici în cel mult 18 luni în regiunea de nord-est a Spaniei, una înalt industrializată și cu populație mare, ce generează circa o cincime din economia țării.

Procedura este blocată de pe 11 noiembrie pentru că se aștepta o decizie finală a Curții Constituționale.

Liderii catalani aleși în septembrie au promis în mod specific că vor ignora hotărârile Curții.

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunțat pe 11 noiembrie că guvernul sau a depus un apel la Curtea Constituțională  pentru a invalida decizia parlamentului Cataloniei de a continua procesul de declarare a independenței.

Parlamentul regiunii Catalonia votase pe 9 noiembriei (cu o majoritate de 72 de voturi din 135) pentru demararea procesului de secesiune.

Președintele separatist al regiunii Catalonia, Artur Mas a fost citat sub suspiciune de «nesupunere civilă», dupa ce a organizat in 2014 o consultare simbolică pe subiectul independenței regionale, interzisă de către tribunalul constituțional.

Citația s-a făcut la două zile după alegerile parlamentare regionale din Catalonia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII