Home Eveniment Din banii noștri: Parlamentarii diasporei au cheltuit un sfert de milion de euro numai în primele luni ale lui 2017
Din banii noștri: Parlamentarii diasporei au cheltuit un sfert de milion de euro numai în primele luni ale lui 2017

Din banii noștri: Parlamentarii diasporei au cheltuit un sfert de milion de euro numai în primele luni ale lui 2017

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Conform legii  nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, republicată, „aleșilor” li se acordă lunar o suma forfetară din bugetul Camerei Deputatilor şi, respectiv, al Senatului pentru cheltuieli de organizare şi functionare a birourilor parlamentare.

Potrivit datelor afişate pe site-urile Camerei Deputaţilor şi Senatului, lunar cei șase reprezentanți ai Diasporei cheltuie sute de mii de lei. Banii se duc pe asigurarea personalului, a bunurilor și a serviciilor necesare unei bune desfășurări a activității parlamentare.

Sumele prezentate mai jos nu cuprind diurna și indemnizațiile parlamentarilor de Diaspora.

Astfel, de exemplu, în luna ianuarie 2017, în Circumscripția electorală nr. 43 diaspora nu au existat cheltuieli cu personalul, suma de 120.510 lei s-a cheltuit doar pentru bunuri și servicii.

Nu același lucru s-a întâmplat și în februarie când s-au cheltuit 32.717 lei pentru personal și 126.960 lei pentru bunuri și servicii.

În martie, personalul din Colegiile uninominale ale Disaporei a primit 64.155 lei, iar bunurile și serviciile au costat 114.312 lei.

Și în luna aprilie a continuat tendința de creștre a cheltuielilor: 87.734 pentru personal și 120.448 pentru bunuri și servicii.

Pe aceași pantă crescândă s-au înregistrat și cheltuielile din luna mai, în care personalul a avut nevoie de 91.065 lei și 128.077 lei pentru bunuri și servicii..

Datele de pe pagina Camerei sunt actualizate până în iunie, lună în care s-au cheltuit 91.539 lei pentru personal și 134.836 lei pentru bunuri și servicii.

Cei patru deputați, Constantin Codreanu, Doru Coliu, Daniel Niculae Popescu (care l-a înlocuit pe Manuel Costescu), Mihai Voicu și cei doi senatori, Viorel Badea și Radu Mihail, au cheltuit în total de 1 112 353 lei, la un curs valutar de 4,5 lei/euro, aleșii au tocat aproximativ 250 000 de euro, în doar primele șase luni ale mandatului. Cu rezultate modeste. Activitatea lor a trecut aproape neobservată.

Modalitatile de acordare şi justificare a cheltuielilor sunt reglementate prin HBP reunite nr. 5/2013 pentru aprobarea Normelor privind modul de utilizare şi justificare a sumei forfetare pentru cheltuieli de organizare şi funcţionare a birourilor parlamentare.

Sursa: Agenția de presă- Diaspora Azi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII