Home POLITIC Eventualul Brexit, o «oportunitate de aur» pentru Spania
Eventualul Brexit, o «oportunitate de aur» pentru Spania

Eventualul Brexit, o «oportunitate de aur» pentru Spania

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

O eventuală ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană (‘Brexit’) ar putea fi o «oportunitate de aur» pentru Spania de a deveni «partenerul privilegiat» al SUA în Europa, a declarat, vineri 4 martie,  șeful diplomației spaniole, Jose Manuel Garcia-Margallo, informează AFP.

Spania

«S-au depus eforturi imense pentru a intensifica relațiile cu SUA, pentru că, dacă Marea Britanie pleacă (din UE), Spania are o oportunitate de aur de a deveni partenerul privilegiat al SUA în Europa și aceasta nu este un lucru de ignorat», a declarat ministrul, Garcia-Margallo, la postul de radio RNE.

«Există argumente pro și contra», a continuat el, referitor la un eventual Brexit. «Am apărat poziția Marii Britanii și am spus că, dacă ea pleacă (din UE), Dumnezeu să ne aibă în pază, pe noi, cele 19 țări care am adoptat moneda (euro). Va trebui să facem un pas uriaș înainte spre federalizarea ‘Statelor Unite ale Europei’, pentru ca ieșirea Marii Britanii să nu fie interpretată ca fiind începutul descompunerii proiectului european», a subliniat oficialul de la Madrid.

«Este adevărat că un Brexit ne va oferi ocazia să avem un rol și mai important decât cel pe care îl avem acum în relația cu SUA. Și nu uitați că, de a doua zi (după Brexit), vom pune problema Gibraltarului» (teritoriu britanic de 6 km pătrați, situat în sudul Spaniei, obiect al unei vechi dispute între cele două țări), a adăugat oficialul spaniol.

Referendumul privitor la eventuala ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană va avea loc pe 23 iunie.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII