Home Eveniment FADERE:„ Domnule Prim Ministru, ocupați-vă de problemele reale ale României!”
FADERE:„ Domnule Prim Ministru, ocupați-vă de problemele reale ale României!”

FADERE:„ Domnule Prim Ministru, ocupați-vă de problemele reale ale României!”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Joi, 29 ianuarie, premierul Victor Ponta în cadrul unei dezbaterii pe teme sociale a făcut propunerea ca „fiecare român din străinătate să contriubuie la asigurarile sociale cu 10 euro”.

fadere

Daniel Tecu, președintele Federației Asociațiilor românești din Europa i-a trimis premierului Ponta o scrisoare deschisă în care îl acuză că: „nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afară granițelor”

”PONTA SE RĂZBUNĂ PE ROMÂNII DIN DIASPORA

Cel mai mare investitor din România-Diaspora

Nici după ce românii din diaspora l-au sancționat pe Victor Ponta prin votul din 16 noiembrie, acesta nu a învățat nimic. Premierul continuă să facă declarații împotriva acestora. Ultima, cea din cursul zilei de ieri arată încă o dată felul strâmb în care vede relația cu cetățenii din afară granițelor.

În cadrul unei conferințe pe tema combaterii sărăciei, Ponta a declarat că soluția bunăstării României ar fi participarea cu câte 10 euro a fiecărui român din diaspora.

Despre cine vorbește domnul Ponta? Cine sunt oamenii din diaspora? Pe cine dorește Premierul României sa impoziteze? Cei care au plecat din țara lor dragă împinși de lipsa locurilor de muncă, lăsând în urmă prieteni dragi, părinți sau chiar copii; cei plecați pentru că în țara lor politicienii au fost mai atenți să-și umple buzunarele decât să creeze locuri de muncă; cei plecați să strângă un ban, pe care de cele mai multe ori îl trimit în țară la copii, părinți, sau rude, pentru ca aceștia să aibă un trăi mai decent.

În ciuda faptului că, după spusele unora, a locuit pentru scurt timp în diaspora, domnul Ponta nu a înțeles nimic din drama pe care o trăiesc românii din afară granițelor. Acest lucru este evident și prin lipsa de reacție la toate demersurile făcute din partea FADERE și a altor asociații, pentru rezolvarea unora dintre problemele cu care se confruntă românii din străinătate.

Tot așteptăm ca Guvernul României să repatrieze românii decedați care zac prin frigiderele altor țări; tot așteptăm să se reducă taxele consulare; așteptăm ca într-o zi România să fie pregătită să-i primească pe cei care doresc să se întoarcă acasă, iar profesorii și medicii să nu mai paraseasca țara. Și în schimb la ce se gândesc politicienii noștri? Cum să bage mână în buzunarul românilor din diaspora și să le mai scoată 10 euro pe luna.

Semănați perfect cu acei români care ne fac de rușine prin orașele Europei, care stau cu mâna-ntinsa, cerșind milă trecătorilor.

Am vrea să vă întrebăm și noi: Așteptați cei 10 euro de la toți românii din diaspora sau doar de la cei cărora le-ați permis să voteze?

Domnule Prim Ministru, ocupați-vă, vă rugăm, de problemele reale ale României! Ocupați-vă de probelmele reale ale românilor din țară și din străinătate! Faceți ceva și pentru cel mai mare investitor pentru România: DIASPORA ROMÂNĂ, care trimite în România mai mult de 5 miliarde de euro anual.

Poate că ar trebui să scădeți din aroganța dumneavoastră și să începeți să țineți cont și de petițiile și de cererile noastre. Dacă ați fi ținut cont de scrisoarea pe care FADERE v-a trimis-o pe 21 septembrie 20014, în care vă arăta foarte clar câte și unde trebuie instalate secțiile de vot în diaspora, la aceata oră erați Președinte al României.”: a declarat Daniel Tecu, președinte FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa.”

Sursa: Biroul de Presă FADERE

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII