Home Eveniment Spania. Plantau amprentele unor români la locul infracțiunilor. Explicația polițiștilor acuzați e halucinantă: „Oricum ar fi furat”
Spania. Plantau amprentele unor români la locul infracțiunilor. Explicația polițiștilor acuzați e halucinantă: „Oricum ar fi furat”

Spania. Plantau amprentele unor români la locul infracțiunilor. Explicația polițiștilor acuzați e halucinantă: „Oricum ar fi furat”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Trei români au căzut pradă unei rețele de polițiști spanioli din cadrul Comisariatului de poliție din localitatea Carabanchel, comunitatea Madrid , care falsificau probe. După aproape trei ani de investigații , miercuri 17 ianuarie, dosarul a ajuns în instanță.

Agenții sunt acuzați că ar fi „rezolvat” mai multe cazuri după ce au plantat, tot ei, amprentele românilor la locul faptei.

Apoi, plecau cu dovezile direct din secție, iar pe români i-au ales pentru că „aveau antecedente penale” și „oricum ar fi furat”, potrivit declarațiilor polițiștilor cercetați.

„Prea bune ca să fie adevărate”, așa au fost catalogate amprentele de la care a pornit întreaga investigație.

Urmele aparțineau unor romani cu un cazier deja pătat, însă procurorii madrileni au început să se întrebe dacă nu cumva „perfecțiunea” probelor arăta că au fost plantate la fața locului, nu găsite în urma investigației.

De altfel, la dosar apar și imagini de pe camerele de supraveghere din secția de Poliție unde doi dintre cei patru oameni ai legii implicați au fost surprinși că luau amprente din alte dosare, care apăreau apoi la alte cercetări.

Prima dată, amprentele unui român ar fi fost puse pe o cutie, în dormitorul unei case sparte. Caz rezolvat. A urmat o altă casă, iar acolo amprentele ar fi fost puse pe o cutie de medicamente. Încă un dosar rezolvat.

Nu s-au oprit însă aici. Ca să găsească un țap ispășitor și să rezolve, chipurile, un alt caz, aceeași polițiști ar fi plantat probele unui alt român, într-o mașină care fusese furată.

Nu mai puțin de 3 ani au durat investigațiile, iar, miercuri 17 ianuarie, dosarul a ajuns în instanță. Procurorii cer câte 10 ani de închisoare pentru doi dintre agenți și 4 ani pentru ceilalți.

Și șeful lor este cercetat, pentru că, potrivit unor ziare iberice, a fost interceptat în timp ce îi spunea unui subordonat cum să pună o infracțiune pe seama unui cetățean oarecare.

În tot acest timp, inculpații și-au susținut nevinovăția. Anchetatorii din Madrid au refuzat să ofere informații despre acest caz, motivând că datele din dosar sunt confidențiale.

SURSA: ProTV

GALERIE FOTO. Cum arată expoziția cu bijuteriile din aur furate de români, organizată de Poliția Națională din Zamora

La 18 ani a murit într-un groaznic accident în Spania. Rudele se ceartă din cauza locului unde ar trebui înmormântat

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII