Home POLITIC FADERE: „Vom cere dizolvarea Parlamentului”
FADERE: „Vom cere dizolvarea Parlamentului”

FADERE: „Vom cere dizolvarea Parlamentului”

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Proiectul legislativ inițiat de deputaţii PMP Eugen Tomac, Mihaela Stoica, Valerian Vreme şi Clement Negruţ prin care se propunea introducerea votului prin corespondenţă în cazul alegerilor parlamentare, prezidenţiale şi europarlamentare a fost respins, marţi, 9 decembrie, de către Camera Deputaților.

Daniel Tecu, președintele Federației asociatiilor de români din Europa (FADERE) a emis un comunicat de presă în care declară că „suntem profund îngrijorați de atitudinea disprețuitoare pe care Parlamentarii Români o au față de românii din diaspora”.daniel tecu

Comunicat de presă

”Suntem profund îngrijorați de atitudinea disprețuitoare pe care Parlamentarii Români o au față de românii din diaspora manifestată și ieri prin respingerea inițiativei legislative lansate de Deputatul Eugen Tomac privind votul prin corespondență.

Parlamentarii ar trebui să țină cont de îndemnurile Prim-Ministrului, Domnul Victor Ponta, și de recomandările Președintelui României ales, Domnul Klaus Iohannis, să modifice legea electorală 370/2004 și să pregătească o formă de vot care să poată permite oricărui român să voteze.

De aceea, cerem Parlamentului României să treacă imediat la discuțiile pe tema legii votului prin corespondență. Cerem de asemenea inițierea unui proiect de lege pentru votului electronic.

Nu vrem să se mai repete evenimentele din 2 și 16 noiembrie 2014, iar pentru a evita acest lucru trebuie să se înceapă imediat dezbaterile legate de Legea votului prin corespondență și cel electronic. Considerăm că ambele forme de vot sunt benefice pentru toți românii, indiferent unde locuiesc.

Dacă actualul Parlament al României va continua să refuze dicutiile pe marginea Proiectului de Lege a Votului prin Corespondență, vom fi nevoiți să cerem Președintelui României, Domnul Klaus Iohannis, dizolvarea acestuia. Cred că aceasta este datoria domnilor Parlamentari, să creeze cadrul legal pentru respectarea drepturilor constituționale, unul dintre acestea fiind dreptul de a vota. ”

Sursa: Biroul de Presă FADERE- Federația asociațiilor de români din Europa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII