Home Cultural Filme românești la San Sebastián International Film Festival 2015
Filme românești la San Sebastián International Film Festival 2015

Filme românești la San Sebastián International Film Festival 2015

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Mai multe filme românești vor rula în cadrul San Sebastián International Film Festival, ce se desfășoară între 18 și 26 septembrie.

afise

Astfel, în cadrul secțiunii „Zabaltegi”, una dintre cele mai așteptate secțiuni non-competiționale, vor fi prezentate peliculele românești realizate recent: „Comoara”, în regia lui Corneliu Porumboiu și „Muntele Magic”, regizat de Anca Damian, ce urmează să aibă premiera în în cinematografele românești pe 9 octombrie.

Ambele filme au participări la festivaluri importante. „Muntele Magic” a fost proiectat la Karlovy Vary, unde a câștigat o mențiune specială, la Festivalul de Animație Antoche și Annecy de la Ottawa, urmând să aibă fie vizionat și la Busan, în Coreea de Sud, în perioada 1-10 octombrie.

„Comoara” a fost prezentat la Cannes (Premiul Un Certain Talent), Transilvania, Sarajevo și Karlovy Vary.

Festivalul de la San Sebastian a ajuns la ediția cu numărul 63, are mai multe secțiuni, competiționale și non-competiționale, dar și o serie de evenimente importante pentru industrie, cum este forumul pentru co-producții între Europa și America Latină.

De asemenea, de 14 ediții, găzduiește „International Film Students Meeting”, un program care facilitează legăturile dintre tineri din întreaga lume și care le oferă o serie de ateliere cu profesioniști din industrie. Printre alte activități, anul acesta studenții îi vor întâlni pe scenariștii Charlie Kaufman și Jia Zhangke.

Pentru a participa, studenții se înscriu cu un film de școală și, dacă sunt selectați, organizatorii trimit școlii o invitație pentru regizor și pentru cel mult încă patru studenți, care pot face parte din juriul filmelor studențești.

Un alt film românesc, Black Friday, regizor Roxana Stroe, este în competiție, iar Germain Kanda va fi în juriu.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII