Home POLITIC Gata cu pomenile electorale! Iată ce prevede legea
Gata cu pomenile electorale! Iată ce prevede legea

Gata cu pomenile electorale! Iată ce prevede legea

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Campania electorală pentru alegerile locale, programate pe 5 iunie, vine la pachet cu o serie de restricții.

pomeni electorale

Dacă până anul trecut oferirea de pixuri, căni, brichete sau alte obiecte promoționale nu era interzisă, de anul acesta au apărut reguli noi. Autoritatea Electorală Permanentă a publicat un „ghid privind finanțarea în campania electorală”.

Astfel, potrivit noilor reguli, „este interzisă utilizarea în campania electorală a pixurilor, cănilor, ceasurilor, tricourilor, jachetelor, gecilor, impermeabilelor, pelerinelor, vestelor, șepcilor, căciulilor, fularelor, sacoșelor sau a pungilor și a altor materiale din poliester, umbrelelor, găleților și alte materiale din aceeași categorie, brichetelor, chibriturilor, produselor alimentare, produselor alcoolice, ţigărilor și a altor alimente asemenea”.

Totodată, potrivit aceluiași ghid, este interzisă „oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidați ori un anumit candidat se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi”.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII