Home COMUNITATE Haos pe aeroportul din Barcelona din cauza grevei personalului de securitate. Peste un milion de pasageri pot fi afectați
Haos pe aeroportul din Barcelona din cauza grevei personalului de securitate. Peste un milion de pasageri pot fi afectați

Haos pe aeroportul din Barcelona din cauza grevei personalului de securitate. Peste un milion de pasageri pot fi afectați

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Lucrătorii firmei EULEN, cea care se ocupă de securitate pe aeroportul din Barcelona, intră în grevă de vineri, 4 august.

Până pe 14 august, personalul de pe El Prat, aeroportul din Barcelona, va întrerupe lucrul în zilele de vineri, duminică și luni, între orele 05.30 și 10.30 și de la 16.30 la  18.30. După această dată, angajații firmei de securitate amenință că vor intra în grevă generală.

Grevă pe aeroportul din Barcelona

Situația a fost creată în urma eșuării tratativelor dintre reprezentanții Sindicatului muncitorilor de la EULEN cu firma AENA (operatorul aeroportuar din Spania) și Generalitat din Catalonia. Controlorii de securitate reclamă faptul că AENA nu a respectat contractul colectiv de muncă și cer suplimentarea personalului.

Pe 24 iulie, personalul de securitate din El Prat a inițiat o grevă spontană, iar operativ a rămas doar serviciul antiterorist. Dacă în prima zi de grevă cozile de așteptare erau de 40 de minute, pe 27 iulie pasagerii așteptau și câte două ore pentru a trece controlul de securitate.

Pe 28 iulie, reprezentanții muncitorilor de la EULEN au eșuat în încercarea de mediere a conflictului cu statul spaniol. Motivul eșecului fiind acela că principalul responsabil, AENA, nu a participat la negocieri. În schimb, AENA neagă faptul că ar avea vreo responsabilitate, argumentând că nu poate interveni într-un conflict privat.

aeroportul din Barcelona

La 31 iulie a eșuat și cea de-a doua întrevedere între părți, ca urmare a fost anunțată intrarea în grevă din 4 august.

A doua zi, pe 1 august, companiile aeriene au cerut rezolvarea conflictului, iar Generalitat a cerut ca AENA să se implice.

Deoarece nu au fost transmise răspunsuri oficiale, reprezentanții lucrătorilor nemulțumiți au anunțat că dacă nu le vor fi ascultate revendicările începând cu 15 august, personalul care se ocupă de securitatea aeroportului El Prat va intra în grevă generală.

Asociația Companiilor de Transport Aerian din Spania spune că  de la declanșarea grevei peste 1.000 de persoane au pierdut avionul și estimează că în cazul în care nu se va rezolva situația peste un milion de pasageri vor fi afectați.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII