Home Eveniment Incident aviatic la Cluj. Avionul se îndrepta spre Barcelona
Incident aviatic la Cluj. Avionul se îndrepta spre Barcelona

Incident aviatic la Cluj. Avionul se îndrepta spre Barcelona

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Un avion al companiei Blue Air, cu 116 pasageri la bord, care efectua o cursă charter de la București spre Barcelona, a ieşit, joi, 7 ianuarie, de pe pista Aeroportului Internaţional «Avram Iancu» din Cluj, la aterizare, fără a exista persoane rănite, transmite MEDIAFAX.

blue air

Directorul aeroportului David Ciceo a declarat că un avion al companiei Blue Air care efectua o cursă charter de la București spre Barcelona a ieșit de pe pistă, la capătul dinspre oraş al pistei, la aterizarea pe aeroportul clujean, de unde trebuia să mai ia pasageri.

«În urma incidentului, nimeni nu a fost rănit, iar aeronava nu a fost avariată, pasagerii fiind debarcați în bune condiții. O comisie specială de la Autoritatea Aeronautică și de la aeroport va investiga cauzele incidentului», a spus Ciceo.

Reprezentanții companiei aeriene BlueAir au emis un comunicat de presă prin care se arată că «aeronava care efectua zborul de tip charter numărul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona la aterizarea la Cluj a întâmpinat un incident minor depășind cu aproximativ 5-10 m suprafața pistei. Aterizarea s-a efectuat în condiții meteo dificile, ninsoare și zăpadă depusă pe suprafața pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn în limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de frânare declarat de către aeroport. La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. Toți pasagerii au fost debarcați în condiții normale, aceștia fiind transferați în terminalul de plecări unde primesc suport din partea companiei și a aeroportului. A fost deschisă o anchetă de către CIAS (Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile). Vom reveni cu detalii în ceea ce privește posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident».

Foto: MEDIAFAX

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII