Home ALEGERI PARLAMENTARE Locuiești în Spania? Iată ce trebuie să faci pentru a putea vota la Alegerile Parlamentare
Locuiești în Spania? Iată ce trebuie să faci pentru a putea vota la Alegerile Parlamentare

Locuiești în Spania? Iată ce trebuie să faci pentru a putea vota la Alegerile Parlamentare

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Românii cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate care doresc să voteze la viitoarele alegeri parlamentare pot solicita înscrierea în Registrul Electoral începând cu 1 aprilie.

Spania

Ambasada României de la Madrid pune la dispoziție o serie de informații privind înscrierea în Registrul Electoral a cetățenilor cu domiciliul sau reședința în Spania.

Cum vă înscrieți? Aveți două opțiuni:

A. PRIN POȘTĂ:

– descărcaţi cererea (o puteți descărca AICI ) şi o completați;

– la cerere anexaţi următoarele documente: copia documentului românesc de identitate valabil (carte de identitate sau pașaport) și copia unui document care atestă reședința dvs. în Spania (NIE, empadronamiento, permiso español de conducir, tarjeta sanitaria, tarjeta de estudiante, vida laboral, tarjeta del paro sau documento de afiliación a la Seguridad Social);

– trimiteţi cererea şi documentele menţionate prin poștă celui mai apropiat consulat;

B. LA CONSULAT: prezentându-vă personal la sediul celui mai apropiat consulat pentru a completa și depune cererea însoțită de copia documentului românesc de identitate valabil și a documentului care atestă reședința sau domiciliul în Spania.

PRECIZARE IMPORTANTĂ PRIVIND COMPLETAREA CERERII:

Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să voteze, legea permite să decideți cum doriți să votați:

– PRIN POŞTĂ. Înaintea alegerilor veți primi la adresa din Spania indicată de dvs. în cerere un plic cu un buletin de vot și instrucțiunile pentru a putea vota prin poștă. Ulterior, veți trimite votul dvs. prin poștă, fără să mai trebuiască să vă deplasați la o secție de votare.

– PRIN PREZENTAREA LA O SECŢIE DE VOTARE. Se vor crea secții de votare în apropierea locuinței dvs. din Spania, dacă s-au înscris cel puțin 100 de alegători din zonă în Registrul Electoral.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII