Home Cultural Lungmetrajul românesc „Aferim!” a câștigat Festivalul Internațional de Film IndieLisboa
Lungmetrajul românesc „Aferim!” a câștigat Festivalul Internațional de Film IndieLisboa

Lungmetrajul românesc „Aferim!” a câștigat Festivalul Internațional de Film IndieLisboa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

La gala Festivalului Internaţional de Film „IndieLisboa”, care a avut loc duminică 3 mai, lungmetrajul românesc «Aferim!» a fost distins cu trofeul oraşului Lisabona, marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj şi cu premiul de distribuţie acordat de juriul bloggerilor de cinema.

aferim 3

Timp de 10 zile, 23 aprilie -3 mai, cât a durat festivalul au fost proiectate 260 de filme, dintre care 70 participante la concurs, din 40 de țări.

Radu Jude, considerat de critica de specialitate unul dintre cei mai promițători regizori români, a mai câștigat în luna februarie 2015, cu același film, „Ursul de Argint” la Festivalului de Film de la Berlin.

«Aferim!», este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma)

„Turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, graţie aspectului său uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzător de amuzant» scrie Hollywood Reporter despre film.

La categoria internațională „Cidade de Lisboa” a Festivalul de Film din capitala portugheză, au participat alături de „Aferim!” alte 10 pelicule. Câștigătorul a luat 10. 000 de euro.

La categoria scurtmetraj internațional a fost premiat filmul „End of Summer” regizat de Johann Johannsson, din Islanda; un documentar despre centrat în peisaje artice.

La categoria lungmetraj portughez a fost desemnată câștigătoare pelicula „Os Olhos de André” a regizorului António Borges Correia.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII