Home Eveniment Un marocan arestat în cazul atentatelor din Barcelona şi Cambrils. A confecționat 100 de kilograme de explozibil
Un marocan arestat în cazul atentatelor din Barcelona şi Cambrils. A confecționat 100 de kilograme de explozibil

Un marocan arestat în cazul atentatelor din Barcelona şi Cambrils. A confecționat 100 de kilograme de explozibil

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Suspectul, un marocan, rezident în Spania, despre care se crede că ar fi avut legături cu celula teroristă care a comis atentatele de la Barcelona şi Cambrils din luna august, a fost reţinut vineri, 22 septembrie, de poliţie, informează site-ul agenţiei Reuters.

Autorităţile spaniole anchetează rolul acestuia în achiziţia de materiale pentru confecţionarea a aproximativ 100 de kilograme de explozibil, se arată într-un comunicat al Ministerului de Interne din Madrid.

Celula teroristă a depozitat aproximativ 120 de canistre cu gaz într-un imobil din oraşul Alcanar, la sud de Barcelona, plănuind să comită un atac cu bombă, potrivit anchetei desfăşurate de autorităţile spaniole.

Pe 16 august, cu doar o zi înainte de atacul cu vehicul din Barcelona, imobilul folosit de terorişti a fost distrus de o explozie accidentală, în urma căreia ar fi murit imamul Abdelbaki Es Satty, liderul celulei teroriste.

Şaisprezece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în urma atentatelor comise pe 17 august în oraşul Barcelona şi în Cambrils (Taragona).

Şase suspecţi au fost împuşcaţi mortal de poliţie în cursul atacurilor, iar alţi patru au fost arestaţi, doi fiind plasaţi în detenţie.

SURSA: MEDIAFAX

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII