Home Eveniment Moschee din Madrid, atacată în semn de răzbunare pentru atentatele de la Bruxelles
Moschee din Madrid, atacată în semn de răzbunare pentru atentatele de la Bruxelles

Moschee din Madrid, atacată în semn de răzbunare pentru atentatele de la Bruxelles

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

Grupul de extremă dreaptă spaniol denumit Hogar Social Madrid a atacat o moschee din Madrid, ca răzbunare pentru atentatele de marți, 22 martie, din capitala Belgiei.

Madrid

Ei au tras cu rachete de semnalizare în moscheea de pe autostrada M-30, incendiind un pod din apropiere. Extremiștii au afișat o pancartă pe care scria „Astăzi Bruxelles, mâine Madrid?” și au postat imagini cu atacul pe pagina lor de Facebook.

„Primele imagini ale acțiunilor întreprinse împotriva teritoriului islamic al Moscheii de pe M-30 din Madrid, care finanțează statul islamic: afară cu moscheile din Europa”, au amenințat extremiștii pe pagina lor de Facebook.

madrid 2

De asemenea, arată publicația online thelocal.es, ei au utilizat pe Twitter hashtagul #TerroristasWelcome, ca răspuns la #RefugeesWelcome.
Gruparea spaniolă se referă la o acțiune din 2014 a autorităților spaniole care au descoperit că o rețea de teroriști recruta jihadiști pentru ISIS în cantina unei moschei.

Reprezentanții Centrului pentru Cultura Islamică din Madrid au declarat cu privire la atacul din Bruxelles: „Fără îndoială, ceea ce s-a întâmplat la Bruxelles, pe 22 martie, este inacceptabil, nu poate fi acceptat de logica noastră sau de religie comiterea unor astfel de atacuri infame».

Madrid

Imamul Hussam Khoja de la Moscheea din Madrid, a vorbit, de asemenea, despre reacția extremiștilor spanioli: „Condamnăm reacțiile extremiștilor în urma a ce s-a întâmplat la Bruxelles, inclusiv ceea ce s-a întâmplat ieri după-amiază când un grup extremist a încercat să atace marea noastră moschee și a provocat daune”.

„Cerem populației să condamne acest incident și oricare alt act extremist, reacția sau prejudecată împotriva unei religii”, a mai spus Imamul Hussam Khoja.

Primarul Madridului, Manuela Carmena, a anunțat în rețelele social media: „Nu mergeți și incriminați comunitatea musulmană. Luptăm împreună împotriva terorismului. Coexistență = orașe sigure.”

Moscheea vizată de extremiști a fost în 2014, subiectul unei investigații după ce autoritățile spaniole au aflat de existența unei celule teroriste în cadrul ei.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someoneShare on LinkedInPin on Pinterest

LEAVE YOUR COMMENT

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

TERMENI ȘI CONDIȚII

Preluarea de informatii de catre alte site-uri web poate fi facuta numai in acord cu termenii agreati de catre www.inforoes.com in limita a 500 de semne, dar fara a depasi jumatate din articolul sau stirea in cauza, asigurandu-se astfel atat libera circulatie a informatiei, cat si caracterul de "revista a presei" sustinut de paginile de internet in cauza. Preluarea integrală a materialului se realizaza doar cu acordul www.inforoes.com sau cu precizarea "Preluat integral de pe www.inforoes.com" (întotdeauna însoțit de un link către materialul preluat). Dumneavoastra sunteti singurul responsabil atat fata de terti, cat si fata de www.inforoes.com in legatura cu accesarea/utilizarea/exploatarea Continutului. Pentru mai multe informati consulta TERMENI ȘI CONDIȚII